Sport

Megszakadt a Szeged nyeretlenségi sorozata

Megszakadt a Szeged nyeretlenségi sorozata

2023. március 12., vasárnap
Megszakadt a Szeged nyeretlenségi sorozata

A Szeged a legutóbbi három mérkőzésén nem tudott nyerni, ahhoz, hogy ne szakadjanak le a dobogóért folyó harcban, hazai pályán győzniük kellett a Soroksár ellen.

Ennek szellemében az első negyedórában a kapu elé szegezték ellenfelüket a kék-feketék, de gólt nem sikerült szerezniük. A folytatásban ugyan jobbára a mezőnyben zajlott a játék, de az irányítást nem adta ki a kezükből a szegediek, a kapuk azonban nem forogtak veszélyben.

A második játékrész elején  Papp Áron jobb oldalról akart beadni, de lecsúszott a lábáról a labda, a soroksári kapusnak kellett a lécre tornáznia azt. A 75. percben góllá érett a hazai fölény, Prosser jobb oldali szöglete után Temesvári érkezett nagyszerű ütemben, és 10 méterről a kapuba fejelt. (1–0)

A meccs végén a Szeged növelhette volna előnyét, de a helyzetek kimaradtak. Győzelmével a kék-feketék a hatodik helyen állnak a tabellán, jövő héten a Budafok ellen lépnek pályára idegenben.

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: – Több mérkőzés óta ugyanaz a probléma: kialakítjuk a helyzeteket, de azokat ki is hagyjuk. Nyomás alatt természetes, hogy vannak hibák, de fontos meccset nyertünk meg. Hosszú idő után végre fegyelmezettek voltunk mind támadásban, mind védekezésben. 
LIPCSEI PÉTER: – Nem volt annyira veszélyes a Szeged, amennyire vártam. Tudtam, hogy magas védőkkel felálló, játszó csapattal találkozunk, amelynek a beíveléseire figyelni kell. Az első félidőben átadta a területet a hazai alakulat, nem igazán akart kezdeményezni,  ezzel egy kicsit meglepett, de mivel nyert, így nem lehet azt mondani, hogy rosszul tette a dolgát. Ezzel az egy pontrúgással ma jobb volt a Szeged.

LABDARÚGÓ NB II, 27. FORDULÓ 
SZEGED-CSANÁD GA–SOROKSÁR SC 1–0 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 750 néző. Vezette: Berényi Tamás (Rózsa Dávid, Tőkés Róbert)
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Kővári, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. (Könczey, 64.) – Farkas A. – Papp Á., Szakály D. (Povázsai, 90+1.), Szatmári L. (Kundrák, 64.), Géresi (Bíró B., 64.) – Prosser (Busa B., 82.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
SOROKSÁR: Kovács M. – Nagy O., Ikonomou, Valencsik, Vincze Á. – Ternován (Króner, 88.), Németh E. (Sipos Z., 83.), Varga S. (Köböl, 80.), Hajdú R. (Szabó V., 80.) – Halmai, Erdélyi (Hegyi, 80.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Temesvári (75.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.