Sport

Lecsúsztak a döntőről a szegediek a világbajnokságon

Lecsúsztak a döntőről a szegediek a világbajnokságon

2023. március 11., szombat
Lecsúsztak a döntőről a szegediek a világbajnokságon

A fináléra a legnagyobb eséllyel a januári Eb-n ezüstérmet szerezett női váltónak volt, ám a két szegedi versenyzővel (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia) felálló négyes (Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca volt még a csapat tagja) az elődöntőben vívott nagy csatát a továbbjutásért. A sorozatos előzgetések után, amikor Sziliczei-Német próbálta volna visszaszerezni a második pozíciót, elesett, így az esélyek elszálltak.

A férfiak váltójában is két szegedi érdekeltség volt, Jászapáti Péter mellett Nógrádi Bence volt ott a csapatban (Talabos Attila és Tiborcz Dániel még a csapat tagja). A fiúk eleinte a dél-koreaiak mögött a második helyen "utaztak" az 5000 méteres futamban, de egy rossz váltás miatt visszacsúsztak negyediknek. Amikor a japánok rontottak egy váltásnál, akkor sikerült feljönni a harmadik pozícióba, de a dél-koreai és az olasz csapat elhúzott, így innen már nem sikerült feljebb törni.

Ami az egyéni futamokat illeti, Jászapáti Petra a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren, végül 11. helyen végzett, 1500 méteren pedig összesítésben 39. helyen zárt. A férfiak 1500 méteres futamában Nógrádi Bence 23. lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.