Lecsúsztak a döntőről a szegediek a világbajnokságon

A fináléra a legnagyobb eséllyel a januári Eb-n ezüstérmet szerezett női váltónak volt, ám a két szegedi versenyzővel (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia) felálló négyes (Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca volt még a csapat tagja) az elődöntőben vívott nagy csatát a továbbjutásért. A sorozatos előzgetések után, amikor Sziliczei-Német próbálta volna visszaszerezni a második pozíciót, elesett, így az esélyek elszálltak.

A férfiak váltójában is két szegedi érdekeltség volt, Jászapáti Péter mellett Nógrádi Bence volt ott a csapatban (Talabos Attila és Tiborcz Dániel még a csapat tagja). A fiúk eleinte a dél-koreaiak mögött a második helyen “utaztak” az 5000 méteres futamban, de egy rossz váltás miatt visszacsúsztak negyediknek. Amikor a japánok rontottak egy váltásnál, akkor sikerült feljönni a harmadik pozícióba, de a dél-koreai és az olasz csapat elhúzott, így innen már nem sikerült feljebb törni.

Ami az egyéni futamokat illeti, Jászapáti Petra a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren, végül 11. helyen végzett, 1500 méteren pedig összesítésben 39. helyen zárt. A férfiak 1500 méteres futamában Nógrádi Bence 23. lett.

Előző sztori

Határsértőt és embercsempészt is fogtak a vármegyében

Következő sztori

Vajon mi baja Jakab Péternek a székelyekkel?