Sport

Kikapott az alapszakasz utolsó idegenbeli meccsén a Szedeák

Kikapott az alapszakasz utolsó idegenbeli meccsén a Szedeák

2023. március 26., vasárnap
Kikapott az alapszakasz utolsó idegenbeli meccsén a Szedeák

25 percig jól tartotta magát a kosárcsapat, végül 86-72-re kaptak ki a paksiaktól.

A betegséggel küzdő Balogh Szilárd nélkül játszotta le a Szedeák az alapszakasz utolsó idegenbeli meccsét az Atomerőmű SE otthonában. Magas ritmusban kezdődött a meccs, egy gyors kosárváltás után Polányi saroktriplájával vezettek először a szegediek. A centerek kezdtek jól, Atkinson és Roberson felváltva szerzett pontokat, és a negyed feléig egypontos különbséggel vezetett hol egyik, hol másik csapat.

Pajor triplája jelentette azt, hogy a meccsen először volt egylabdánál több a felek között, majd Eilingsfeld is szerzett egy távolit. Időkérés után jobban működött a Szedeák védekezése, de Person hármasával jöttek vissza öt pontra a negyed végére.

A második negyedben egy gólosra sikerült lefaragnia a hátrányát a Szedeáknak, amiután a Paks időt kért, innentől pedig már nem sikerült fordítani. A végeredmény 86-72 lett, ezzel a paksiak idegenbeli győzelmük után otthon is diadalmaskodtak.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, április 1-én az Oroszlányt fogadja a Szedeák az újszegedi sportcsarnokban: a tét, hogy megelőzik-e a Budapesti Honvédot, és így a 12., vagy a 13. helyen végeznek az alapszakaszban.

(via SZTE-Szedeák)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.