Sport

Kemény meccsel jutott az ökölvívó ifi Eb "kapujába" Gémes Levente

Kemény meccsel jutott az ökölvívó ifi Eb "kapujába" Gémes Levente

2023. március 12., vasárnap
Kemény meccsel jutott az ökölvívó ifi Eb "kapujába" Gémes Levente

Hétvégén rendezték az Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyt, ami egyben az áprilisi ifjúsági Európa bajnokságra is válogató volt.

A Szeged BC három ökölvívója szállt ringbe, az 51 kilogrammosok között Kovács Bálint harmadik, 57 kilóban Petrovics Krisztofer a második lett. Az esélyeknek megfelelően a 71 kilogrammosok mezőnyében az ifjúsági világbajnokságon novemberben ezüstérmet szerző Gémes Levente nyert, és ezzel kvótát szerezett az április 19-én Jerevánban kezdődő kontinensviadalra.

„Kiemelt voltam, így a sorsolás szerint nekem csak a döntőben kellett szorítóba lépnem. Teljesen feltöltötten és energikusan vártam az összecsapást. Ellenfelem Nileborg Krisztián volt, aki tavaly a fiatalabb korosztályban lépett a kötelek közé és szerzett Eb aranyérmet. Megvolt a taktika, felkészültem az ellenfélből. Az első menetben az ellenfelem gyorsabban kezdett nálam, de sikerült kompenzálnom ezt és átvettem az irányítást. Nagy taktikai csata volt, pontozásos győzelmet arattam egy nagyon keményen küzdő ellenféllel szemben. Bár fölényben voltam és nem volt kérdés a győzelmem, de minden tiszteletem Krisztiáné, meg kellett harcolnom a sikerért.”-nyilatkozta lapunknak Gémes Levente, aki azt is elmondta, hogy nincs lazítás és megállás, folytatja a felkészülést az Európa bajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.