Meteor

Hétvégén visszatérhetnek Szegedre a mínuszok

Hétvégén visszatérhetnek Szegedre a mínuszok

2023. március 9., csütörtök
Hétvégén visszatérhetnek Szegedre a mínuszok

Folytatódik a változékony, tavaszias idő: pénteken nappal még 19 Celsius-fokot jósolnak Szegedre, szombatra viszont 10 fokra visszahűl a hőmérséklet, vasárnap pedig tovább csökken 8 fokra az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Szombat estére még 6 fokra számíthatunk, de vasárnap már csak -3 Celsius-fokos hőmérsékletre.

Országosan többfelé záporral, zivatarral, majd szombattól akár havas eső, hózápor is eshet. Vasárnap nem valószínű csapadék, de a legmelegebb órákban országosan mindössze 6 és 10 fok valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken délutánig közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, délutántól már inkább erősen felhős égkép valószínű. Többfelé várható zápor és zivatar. A déli szél élénk lesz, néhol meg is erősödik, de a zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

Szombaton reggelig jobbára erősen felhős idő várható, napközben felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel, de északkeleten estig erősen felhős maradhat az ég. Délelőttig főleg a déli és a keleti országrészben valószínű szórványosan eső, zápor, majd délutántól északkeleten fordulhat elő zápor, havas eső, hózápor, de másutt számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet általában 3 és 8, a csúcsérték 6 és 12 fok között alakul.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett melegfront közép-, illetve magasszintű felhőzetet sodródhat az ország fölé. Csapadék nem valószínű, az északnyugati, majd a délnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra többnyire mínusz 8 és 0 fok közé hűl le a levegő, délután 6, 10 fok lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.