Határsértőt és embercsempészt is fogtak a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. március 10-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 138 határsértőt tartóztattak fel és 162 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös, Szatymaz, Zákányszék és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, iraki, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 12 esetben összesen 159 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, tiltott határátlépés miatt 37, közokirat-hamisítás miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.

 A rendőrök 2023. március 10-én 12 óra 50 perckor Zákányszék közigazgatási területén ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak német állampolgárságú vezetőjét. Az autóban 12 fő, magukat szomáliai és 1 fő, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Előző sztori

Minden második magyar a kormánypártokat támogatná

Következő sztori

Lecsúsztak a döntőről a szegediek a világbajnokságon