Illegális bevándorlás

Határsértőt és embercsempészt is fogtak a vármegyében

Határsértőt és embercsempészt is fogtak a vármegyében

2023. március 11., szombat
Határsértőt és embercsempészt is fogtak a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. március 10-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 138 határsértőt tartóztattak fel és 162főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8esetben összesen 111határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom,Öttömös, Szatymaz, Zákányszék és Szeged-Gyálarétközigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, iraki, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 12 esetben összesen 159 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, tiltott határátlépés miatt 37, közokirat-hamisítás miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök2023. március 10-én 12óra 50perckor Zákányszék közigazgatási területén ellenőriztek egy némethonosságú gépkocsit és annak németállampolgárságú vezetőjét. Az autóban 12fő, magukat szomáliai és 1 fő, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.