Közélet

Gyurcsányék Brüsszelhez igazítják álláspontjukat, nem a béke pártján állnak

Gyurcsányék Brüsszelhez igazítják álláspontjukat, nem a béke pártján állnak

2023. március 4., szombat
Gyurcsányék Brüsszelhez igazítják álláspontjukat, nem a béke pártján állnak

Ez a dokumentum nem más, mint egy teljesítési igazolás – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Hollik István azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció egy hétpontos határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek. A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte: a dokumentumból az olvasható ki, hogy teljesíteni kell a külföldi megbízóknak, és azt kell csinálni, amit mondanak.

Teljesen világos, hogy Gyurcsány Ferencék továbbra is a háború és a szank­ciók pártján állnak – jelentette ki Hollik. Emellett a kormánypárti politikus kiemelte: a DK megpróbálja letagadni, hogy a szankciók, a fegyverszállítások és a háború pártján állnak. 

A hétpontos javaslatuk pedig nyilvánvalóvá tette, hogy nem kívánják megszavazni a kormánypártok békepárti határozatát – tette hozzá.

A békepártiság kérdésében nincs változás a baloldalon, egyedül az LMP beszélt arról, hogy nem kell fegyvereket szállítani, a többiek egyértelműen a fegyverszállítás mellett állnak, a DK javaslatában pedig még csak gondolati szinten sem merült fel a békepártiság – erről már Nagy Ervin beszélt a lapnak. A XXI. Század Intézet elemzője szerint 

a DK a javaslattal meg akar felelni az Egyesült Államok véleményét visszhangzó brüsszeli elitnek, másrészről pedig anyagi és politikai támogatást kaptak és a jövőben is remélnek azért, hogy a nemzetközi baloldali és progresszív politikai csoportok, illetve a globális üzleti körök érdekeit képviseljék Magyarországon. 

Éppen ezért megjósolható, hogy a háborúból való kimaradásért tett erőfeszítések és a béke érdekében dolgozó kormányt ebben a kérdésében sem fogják segíteni a parlamentben – vetítette előre a szakértő.

teljes cikketittolvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.