Politika

Fürjes Balázs lemond államtitkári megbízatásáról

Fürjes Balázs lemond államtitkári megbízatásáról

2023. március 27., hétfő
Fürjes Balázs lemond államtitkári megbízatásáról

Lemond Fürjes Balázs miniszterhelyettesi megbízásáról - ezt maga a politikus jelentette be közösségi oldalán. A lemondását Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már el is fogadta.

Új utakon, új feladatok felé - kezdi Facebook-bejegyzését Fürjes Balázs, amelynek a végén bejelenti, hogy távozik a kormányból. Munkáját a továbbiakban más területen folytatja.

A lemondás okaként Fürjes azzal indokolta, több olyan kihívás is érkezik az életébe, amelyeknek szívesen tesz eleget, ám ezek több időt és több külföldi elfoglaltságot jelentenek, melyek mellett a nagyon kötött, hazai jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munkát már nehezen tudná folytatni.

,,E kihívások egy része a magánszektorból érkezik és döntően izgalmas városépítési feladatokban való részvételről szól."

- Jegyzi meg Fürjes Balázs.

Kiemeli továbbá, hogy felkérte őt a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy pályázza meg a NOB-tagságot. Fürjes egyébként a 2032-es brisbane-i nyári olimpia, előkészítő és koordináló NOB-bizottság tagja, illetve a 2023-as Budapest Atlétikai Világbajnokság szervező bizottságának társelnöke. Ezek együttesen pedig ,,jóval több időráfordítást követelnek, mint amennyit az államtitkári munka enged."

Fürjes Balázs 12 éve dolgozik folyamatosan a kormányban. Munkájának eredményei közt szerepel a MOME Campus, a Ludovika Campus egyetemfejlesztések megvalósítása, a Puskás Aréna, az MVM Dome, a Duna Aréna, a Groupama Aréna felépítése, a 2021-es budapesti úszó Eb, a 2022-es vizes vb, az UEFA 2020 labdarúgó Eb budapesti mérkőzéseinek, valamint a világelső World Urban Games-nek a megszervezése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.