Csongrád-Csanád vármegye második helyezett a légúti fertőzések számát tekintve

Sokan mentek orvoshoz akut légúti fertőzés miatt Csongrád-Csanádban is, így vármegyénk sajnos ismét dobogós helyen van a betegek számát tekintve. Az influenzavírus is jelen van nálunk, a legtöbb panaszos a betegek körében van – írja a Délmagyar.

“Akut légúti fertőzés tüneteivel 295 ezer 400-an mentek orvoshoz február 27. és március 5. között az országban. A beteg közül 65 ezer 700-an influenzaszerű megbetegedés miatt keresték fel háziorvosukat” – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adataiból.

Közölték azt is, hogy a 9. naptári héten 8 közigazgatási területen nőtt, öt területen csökkent – Békés, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Zala – és 7 területen – Csongrád-Csanád, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegye, valamint Budapest – nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Csongrád-Csanád vármegyében 955 fő, ennél több eset csupán Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében történt, ahol 984 fő fordult orvoshoz.

A teljes cikk itt olvasható.

Előző sztori

Megtilthatják a Botkát támogató egyesület számára is a külföldi kampányfinanszírozást

Következő sztori

Orbán Viktor: soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz