Egészség

Csongrád-Csanád vármegye második helyezett a légúti fertőzések számát tekintve

Csongrád-Csanád vármegye második helyezett a légúti fertőzések számát tekintve

2023. március 10., péntek
Csongrád-Csanád vármegye második helyezett a légúti fertőzések számát tekintve

Sokan mentek orvoshoz akut légúti fertőzés miatt Csongrád-Csanádban is, így vármegyénk sajnos ismét dobogós helyen van a betegek számát tekintve. Az influenzavírus is jelen van nálunk, a legtöbb panaszos a betegek körében van - írja a Délmagyar.

"Akut légúti fertőzés tüneteivel 295 ezer 400-an mentek orvoshoz február 27. és március 5. között az országban. A beteg közül 65 ezer 700-an influenzaszerű megbetegedés miatt keresték fel háziorvosukat" – derült ki aNemzeti Népegészségügyi Központlegfrissebb adataiból.

Közölték azt is, hogy a 9. naptári héten 8 közigazgatási területen nőtt, öt területen csökkent – Békés, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Zala – és 7 területen – Csongrád-Csanád, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegye, valamint Budapest – nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Csongrád-Csanád vármegyében 955 fő, ennél több eset csupán Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében történt, ahol 984 fő fordult orvoshoz.

A teljes cikk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.