Közélet

Botka László házi hírlapjában még nem találkozott a polgármester és a baloldal vezére

Botka László házi hírlapjában még nem találkozott a polgármester és a baloldal vezére

2023. március 29., szerda
Botka László házi hírlapjában még nem találkozott a polgármester és a baloldal vezére

Mivel a Demokratikus Koalíció szegedi programjáról csak szorványos információkat kaptunk, gondoltunk egyet, és a közpénzből működtetett oldalt, Botka László hírportálját kerestük fel, hátha ott találunk hírt a programról.

Nemhogy a programról, de a nap korábbi történéseiről sem volt egyetlen sor sem!

Ez igen meglepő, mert ha valahol, akkor ezen a hírportálon tételesen beszámolnak „a főnök” mindennapjairól. De most, délután 5 órakor még semmi.

Pedig lenne miről írni, soroljuk:

  • délelőtt a DK frakció kétnapos kihelyezett frakcióülése a Városházán kezdődött. Itt valószínűleg Botka László megkapta azt a pakkot, ami polgármesteri jelöltségének záloga, és amit a baloldal irányítója, (egykori) ellenlábasa, Gyurcsány Ferenc állított össze.
  • A DK nem is várt sokat az esemény után és elrohant a főhadiszállására, és tartott egy sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy beállnak Botka mögé - bár ez azért valljuk be, hogy nézőpont kérdése, hogy pontosan hova.


A szegedi polgármesternek régen volt ilyen komoly megjelenése az országos sajtóban - talán a balul elsült miniszterelnöki jelöltségénél volt hasonló utoljára. Jobb és baloldalon is címlapos hír volt, hogy

a két politikai ellenfél, megegyezett egymással és tulajdonképpen lefixálták, hogy Botka László hatodjára is harcba száll(hat) a polgármesteri címért. A DK engedélyével és valószínűleg védnöksége alatt.

Hogy ez miért titok Botka László híroldalán? A válasz egyszerű. A baloldal vezérének,

Gyurcsányak az elutasítottsága, még a polgármestert támogatók körében is igen magas, ráadásul még azt is meg kell majd valahogy magyarázni, hogy „ellenségből” hogyan lett szövetséges.

Bár lehet mi kerestünk rosszul és az anyakönyvi hírek, házasság rovatában kellett volna szétnéznünk...

FRISSTÍTÉS

Cikkünk megjelenésésével egyidőben a polgármesteri háziportál szélhasábján megjelent a cikk, hogy a baloldali vezér támogatja Botka László polgármesteri jelöltségét.

(kiemelt képünk: mno.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.