Egyetem

A Szegedi Tudományegyetemhez kerülhet a deszki tüdőgondozó

A Szegedi Tudományegyetemhez kerülhet a deszki tüdőgondozó

2023. március 21., kedd
A Szegedi Tudományegyetemhez kerülhet a deszki tüdőgondozó

Egy nemrég megjelent kormánytervezet szerint júliustól újabb átalakítások történnek az egészségügyben: több állami kórház is egyetemi vagyonkezelő alapítványok kezébe kerülne.

A 45 oldalas tervezet szerint számos módosítás életbe lépne: amellett, hogy az intézmények fenntartói jogát is megkapnák az egyetemek, a kapcsolódó ingó vagyonelemeket és ingatlanokat is ingyenesen kapnák meg, az esetleges terhekkel és adósságokkal együtt. A hatósági engedélyek jogosultjai is ők lennének, valamint az EU-s projektek jogai és kötelezettségei is átszállnának.

A módosítások összesen 6 kórházat érintetenek:

  • a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház fenntartói jogát a Debreceni Egyetem alapítványa kapná meg,
  • A Komlói Egészségcentrumot, továbbá a Siklósi, Mohácsi és Szigetvári Kórházat pedig a Pécsi Tudományegyetem Alapítványa.

A deszki Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórház pedig a Szegedi Tudományegyetemhez kerülne.

A tervezet arra is kitér továbbá, hogy a jövőben a mentőtisztek is végezhetnének halottvizsgálatot, továbbá a jövőben tilos lenne 18 év alatti személyt vízipipával illetve ahhoz tartozó termékkel kiszolgálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.