A Szegedi Tudományegyetemhez kerülhet a deszki tüdőgondozó

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy nemrég megjelent kormánytervezet szerint júliustól újabb átalakítások történnek az egészségügyben: több állami kórház is egyetemi vagyonkezelő alapítványok kezébe kerülne.

A 45 oldalas tervezet szerint számos módosítás életbe lépne: amellett, hogy az intézmények fenntartói jogát is megkapnák az egyetemek, a kapcsolódó ingó vagyonelemeket és ingatlanokat is ingyenesen kapnák meg, az esetleges terhekkel és adósságokkal együtt. A hatósági engedélyek jogosultjai is ők lennének, valamint az EU-s projektek jogai és kötelezettségei is átszállnának.

A módosítások összesen 6 kórházat érintetenek:

  • a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház fenntartói jogát a Debreceni Egyetem alapítványa kapná meg,
  • A Komlói Egészségcentrumot, továbbá a Siklósi, Mohácsi és Szigetvári Kórházat pedig a Pécsi Tudományegyetem Alapítványa.

A deszki Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórház pedig a Szegedi Tudományegyetemhez kerülne.

A tervezet arra is kitér továbbá, hogy a jövőben a mentőtisztek is végezhetnének halottvizsgálatot, továbbá a jövőben tilos lenne 18 év alatti személyt vízipipával illetve ahhoz tartozó termékkel kiszolgálni.

Előző sztori

Kifogástalan az idő, de azért jöhet egy kis zivatar

Következő sztori

Változik a menetrend Szeged és Hódmezővásárhely között