23 százalékkal többen jelentkeztek a Szegedi Tudományegyetemre

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Huszonhárom százalékkal nőtt azoknak a száma, akik első helyen jelentkeztek a Szegedi Tudományegyetemre az általános felvételi eljárásban – írja közleményében a felsőoktatási intézmény.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint idén 9015-en jelölték meg első helyen az SZTE-t, ami a tavalyi 7350 diákhoz képest kiemelkedő növekedés. Az agrár, az orvos- és egészségügyi, a műszaki és pedagógusképzési területekre, a távoktatás munkarendre és a mesterképzésekre jelentkezők száma jelentősen emelkedett. A legtöbben a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kart választották, ide 4319-en jelentkeztek. De népszerű a Természettudományi és Informatikai Kar, illetve a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar is.

A 431 meghirdetett szak közül a legnépszerűbb a pszichológia, a programtervező informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, a jogász és az általános orvos képzés.

Jelentősen növekedett az agrárképzési területen a mezőgazdasági mérnöki alapszakra, a gazdaságtudományi területen a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, a turizmus és vendéglátás alapszakokra jelentkezők száma, de a műszaki menedzser, a vegyészmérnöki és a biomérnöki alapszakokat is egyre többen választják. Az egészségügyi területen egyre népszerűbb az ápoló, a gyógytornász, a dintélhigiénikus és az általános orvos szak.

A Gazdaságtudományi Kar távoktatás formában meghirdetett gazdálkodási és menedzsment szakjára majdnem kétszer annyian jelentkeztek, mint 2022-ben. Szintén majdnem duplájára nőtt a pedagógusképzési terület alapszakjaira első helyen jelentkezők száma.

Előző sztori

Visszatért Rómából Szegedre Giorgio Vasari alkotása

Következő sztori

Tavaszi hullámvasút: holnap 20 fok, holnapután havaseső vár