Kultúra

Szenvedélyes nőalakok a Szegedi Kortárs Balett új estjében

Szenvedélyes nőalakok a Szegedi Kortárs Balett új estjében

2023. február 21., kedd
Szenvedélyes nőalakok a Szegedi Kortárs Balett új estjében

Tűz címmel mutatja be új, szenvedélyes nőalakokat középpontba állító estjét a Szegedi Kortárs Balett, a három darabot magában foglaló produkciót a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában március 10-től, Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban március 26-tól láthatja a közönség - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

A szenvedélyt fókuszba helyező, spanyol témákat feldolgozó est első részében Juronics Tamás koreográfiája, a Bernarda Alba háza felújítását tűzik műsorra. Federico García Lorca utolsó alkotása, "a spanyol falvakban élő nők drámája" alcímű színdarab az egyéni boldogságot eltipró társadalmi kötöttségek bírálata. A darab zenéjét Manuel de Falla spanyolországi roma zeneszerző komponálta.

Másodikként a Bolerót láthatja a közönség, amelyet a Szegedre rendszeresen visszatérő olasz koreográfus, Enrico Morelli állít színpadra, akinek ez már a hatodik közös munkája a társulattal. Egy húsz évvel ezelőtt végzett nemzetközi zenei felmérés szerint a Bolero hangzásvilága alkalmas leginkább arra, hogy beindítsa az emberi fantáziát.

Az est zárásaként a Carment táncolják a társulat művészei. A Georges Bizet operája alapján Rogyion Scsedrin orosz zeneszerző által írt egyfelvonásos darab koreográfiáját Juronics Tamás és Czár Gergely készítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.