Közélet

Szegedre látogat Ferenc pápa

Szegedre látogat Ferenc pápa

2023. február 23., csütörtök
Szegedre látogat Ferenc pápa

Áprilisban hazánkba látogathat Ferenc pápa – tudta meg a katolikus.ma. A portál értesüléseit a Mandiner kérdésére több, egymástól független egyházi, valamint diplomáciai források is megerősítették. Információink szerint a másfél éve tervezett látogatás húsvétot követően, április végén megvalósul, amit a Vatikán e hét végén, vagy a jövő hét elején hivatalosan is kihirdethet. 

A pápalátogatás programja még nem végleges, a lap úgy tudja, Ferenc pápa szentmisét mutat be a Szent István-bazilikában, felkeres egy Mária-kegyhelyet és ellátogat Szegedre. Látogatása több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt.

Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én lépett Magyarország területére: akkor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkezett, az úgynevezett statio orbis misét celebrálta a Hősök terén. A délelőtt folyamán találkozott a magyar katolikus püspökökkel, valamint más felekezetek vezetőivel, valamint hivatalos találkozót bonyolított Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel. 

https://szegedma.hu/2023/02/kariko-katalint-fogadta-ferenc-papa

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.