Szegedre látogat Ferenc pápa

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áprilisban hazánkba látogathat Ferenc pápa – tudta meg a katolikus.ma. A portál értesüléseit a Mandiner kérdésére több, egymástól független egyházi, valamint diplomáciai források is megerősítették. Információink szerint a másfél éve tervezett látogatás húsvétot követően, április végén megvalósul, amit a Vatikán e hét végén, vagy a jövő hét elején hivatalosan is kihirdethet. 

A pápalátogatás programja még nem végleges, a lap úgy tudja, Ferenc pápa szentmisét mutat be a Szent István-bazilikában, felkeres egy Mária-kegyhelyet és ellátogat Szegedre. Látogatása több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt.

Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én lépett Magyarország területére: akkor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkezett, az úgynevezett statio orbis misét celebrálta a Hősök terén. A délelőtt folyamán találkozott a magyar katolikus püspökökkel, valamint más felekezetek vezetőivel, valamint hivatalos találkozót bonyolított Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel. 

Előző sztori

Novák Katalin találkozott Joe Bidennel

Következő sztori

Nagyböjt időszakába értünk