Illegális bevándorlás

Száz határsértőből hetvenhatot a vármegyében kaptak el a rendőrök

Száz határsértőből hetvenhatot a vármegyében kaptak el a rendőrök

2023. február 7., kedd
Száz határsértőből hetvenhatot a vármegyében kaptak el a rendőrök

Összesen 100 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban hétfőn – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 76 határsértőt találtak Ásotthalmon és Mórahalmon. Bács-Kiskun vármegyében 4 migránst tartóztattak fel Lajosmizsén és Kelebián. De találtak migránsokat Komárom-Esztergom és Pest vármegyében, Tápiószele belterületén 12 fő határsértőre bukkantak.

Ugyancsak hétfőn a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 8 csoportban 217 embert sikerült megakadályozni abban, hogy illegálisan az országba lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, marokkói, afgán és orosz állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerbiai magyar nyelvű portál, a Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy a zord időjárási viszonyok és a rendőrségi akciók miatt lényegesen kevesebb migránst lehet látni Belgrád központjában, de továbbra is érkeznek új csoportok. A legtöbb migráns Afganisztánból érkezik a szerb fővárosba. A lap szerint vannak, akik féltik a biztonságukat, mások azt mondják, nem tartanak a bevándorlóktól. Egy véleményen azonban mindannyian osztoznak: a migránsoknak nem a város központjában van a helyük. A bevándorlókat sok esetben embercsempészek irányítják az útjukon, az útmutatásért több ezer eurót kifizetnek. Céljuk, hogy eljussanak az Európai Unióba ahol jobb életkörülményekre számítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.