Politika

Szabó Sándor részvényekbe, Gelencsér Ferenc kriptovalutába fektet

Szabó Sándor részvényekbe, Gelencsér Ferenc kriptovalutába fektet

2023. február 1., szerda
Szabó Sándor részvényekbe, Gelencsér Ferenc kriptovalutába fektet

Nyilvánosan elérhetővé váltak az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. Ebből kiderül, hogy Orbán Viktornak feleségével közös számlán 14 millió forint megtakarítása van, Szabó Sándor szegedi képviselőnek pedig több mint ezer OTP részvénye.

A januári nyilatkozatokban ismét láthatóvá váltak a képviselők nagy értékű ingóságai és ingatlanjai, miután az Európai Bizottság elvárásaihoz igazították azt - előtte májustól augusztustól bezárólag csak a jövedelmükről és az érdekeltségeikről kellett számot adni a képviselőknek.

A miniszterelnök ingatlanjaiban nem állt be változás: felerészben tulajdonosa egy 2002 májusában vásárolt XII. kerületi ingatlannak, továbbá teljes egészében tulajdonosa egy 2013 szeptemberében vásárolt háznak, Felcsúton. Nagy értékű ingóságokat és tartozást nem tüntetett fel. Feleségével, Lévai Anikóval 2002-ben vettek fel egy 20 milliós hitelt, amit már az előző évi vagyonnyilatkozata szerint is sikerült törleszteni.

A korábbi nyilatkozatához képest változás, hogy hitelintézeti számlakövetelésként fel van tüntetve 13 millió 995 ezer forint a feleségével közös számlán.

Pártelnöki feladatait díjazás nélkül látja el, miniszterelnökként 2019 és 2022 havi bruttó 1 millió és 5 millió forint közötti jövedelmi kategóriába, országgyűlési képviselőként az 500 ezer és az 1 millió forint közötti jövedelmi kategóriába, 2020 és 2022 között az 1 millió és az 5 millió forinti közötti kategóriába tartozott.

Szabó Sándor részvényekbe fektet

A szegedi képviselők nyilatkozatát is megnéztük. Szabó Sándor MSZP-s szegedi országgyűlési képviselő 2014 óta nyilatkozik, az egy évvel ezelőttihez képest nincs nagy változás benne: egy 118 négyzetméter belterületű ház tulajdonosa 2018 óta, visszterhes tulajdonszerzéssel. Egy 2017-es évjáratú Ford Mondeo tulajdonosa.

Érdekesség, hogy a képviselőnek több részvénye is van: OTP-ből 1350 darab, NUTEX-ből 80 ezer darab, de a Delta Technologies részvényeiből is vásárolt 30 ezer darabot. Ezek azonban már az előző nyilatkozataiban is fel voltak tüntetve, ahogy az AEGON Nyugdíjbiztosítása is, melyet tavalyhoz képest 1 millió 287 ezer forinttal növelt. Jogcímei között csak az országgyűlési képviselői van feltüntetve.

Mihálffy Béla KDNP-s szegedi országgyűlési képviselőnek egy 6104 négyzetméteres tanya van a nyilatkozatában feltüntetve, ami 110 négyzetméteren lakóházként, 180 négyzetméteren pedig gazdasági épületként funkcionál, melynek részben a tulajdonosa, 1995 óta. Egy 2017-es Suzuki Swift tulajdonosa. Tisztségei között szerepel az országgyűlési képviselői mellett az OGYH személyi titkár és a SZETÁV felügyelőbizottsági tagság is.

Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetőjének nyilatkozatában érdekesség, hogy nincs a nevén sem ingatlan, sem nagy értékű ingóság, de 1,7 millió forint kriptovaluta befektetése van.

Gyurcsány Ferenc nyilatkozata alapján továbbra is tulajdonosa egy pápai lakásnak, felerészben pedig egy kötcsei családi háznak. 461 millió forintja van értékpapírban, ami májusban még 587 millió volt. 631 millió forintot tüntetett fel lakásvásárlási előlegként, továbbá 13 millió forintot adott kölcsön. A tartozásainál 58,9 millió forint bankhitel, és 293 millió forint értékpapír fedezetű hitel szerepel.

A DK elnöke az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa, jövedelme havi bruttó 1 és 5 millió forint között mozog.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.