Krimi

Óvodából akart laptopot lopni egy makói férfi

Óvodából akart laptopot lopni egy makói férfi

2023. február 10., péntek
Óvodából akart laptopot lopni egy makói férfi

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akit tavaly ősszel egy óvodában értek tetten lopáson a rendőrök –tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlott tavaly augusztus 16-án, egy makói ingatlan kapuját megrongálva, majd az épület két ablakát is betörve bejutott a lakóházba, ahonnan különféle szerszámgépeket lopott el, közel 50.000 Ft összértékben.

Egy hónappal ezt követően, 2022. szeptember 16-a éjjel

az egyik helyi óvodába jutott be a kerítés befeszítésével, majd a bejárati ajtó üvegének betörésével. Itt magához vett egy 100.000 Ft értékű laptopot, valamint egy pár gyerekcipőt azért, hogy azokat elvigye, ekkor azonban a kiérkező rendőrjárőrök elfogták.

A vádlott által ellopott vagyontárgyak értékét mindkét esetben jóval meghaladta a betörésekkel járó rongálási kár: a vádlott az első esetben közel 100.000, míg a második esetben 250.000 Ft-os kárt okozott. A vádlottat a járási ügyészség lopás bűncselekmények elkövetésével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.