Óvodából akart laptopot lopni egy makói férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akit tavaly ősszel egy óvodában értek tetten lopáson a rendőrök – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vádirat szerint a vádlott tavaly augusztus 16-án, egy makói ingatlan kapuját megrongálva, majd az épület két ablakát is betörve bejutott a lakóházba, ahonnan különféle szerszámgépeket lopott el, közel 50.000 Ft összértékben.

Egy hónappal ezt követően, 2022. szeptember 16-a éjjel

az egyik helyi óvodába jutott be a kerítés befeszítésével, majd a bejárati ajtó üvegének betörésével. Itt magához vett egy 100.000 Ft értékű laptopot, valamint egy pár gyerekcipőt azért, hogy azokat elvigye, ekkor azonban a kiérkező rendőrjárőrök elfogták.

A vádlott által ellopott vagyontárgyak értékét mindkét esetben jóval meghaladta a betörésekkel járó rongálási kár: a vádlott az első esetben közel 100.000, míg a második esetben 250.000 Ft-os kárt okozott. A vádlottat a járási ügyészség lopás bűncselekmények elkövetésével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Megjöttek a friss inflációs adatok: januárban 25,7 százalékkal nőttek az árak

Következő sztori

Felborult egy kisbusz Szegeden