Közélet

Orbán Viktor: Magyarországhoz hasonlóan Egyiptom is a béke pártján áll

Orbán Viktor: Magyarországhoz hasonlóan Egyiptom is a béke pártján áll

2023. február 28., kedd
Orbán Viktor: Magyarországhoz hasonlóan Egyiptom is a béke pártján áll

Orbán Viktor hivatalos látogatásra utazott Egyiptomba hétfő este – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A magyar kormány delegációjának tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

Orbán Viktor közösségi oldalán kijelentette: felértékelődtek a megbízható partnerek a veszélyek korában, ezért jöttek Egyiptomba. A kormányfő kifejtette: 

Magyarországhoz hasonlóan Egyiptom is a béke pártján áll, és a konfliktus diplomáciai úton történő rendezését szorgalmazza. Minél többen képviseljük ezt az álláspontot, annál nagyobb esélye van annak, hogy a háború minél előbb véget érjen!

Orbán Viktort kedden Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő fogadta a kairói elnöki palotában, a tárgyalást követően együttműködési megállapodást írnak alá.

A program szerint a magyar kormányfőt fogadja Ahmed et-Tajjeb, az iszlám világban nagy tekintélynek örvendő kairói al-Azhar egyetem és mecset nagyimámja, majd II. Tavadrosz kopt pápa is.

Orbán Viktor hivatalos látogatásával egyidejűleg magyar üzleti delegáció is érkezik Kairóba, a magyar cégvezetők egyiptomi partnereikkel üzleti fórumon vesznek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.