Politika

Nyitrai Zsolt: a kormány számít a nyugdíjas katonák tapasztalatára

Nyitrai Zsolt: a kormány számít a nyugdíjas katonák tapasztalatára

2023. február 26., vasárnap
Nyitrai Zsolt: a kormány számít a nyugdíjas katonák tapasztalatára

A kormány különösen fontosnak tartja a haderő fejlesztését, a honvédség megerősítését, katonáink megbecsülését, és ebben a feladatban számít a nyugdíjas katonák egy életen át felhalmozott, megszerzett szakmai tapasztalatára is - mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Nyitrai Zsolt közölte: országjárásba kezdenek, amelyen az obsitosok tájékoztatást kapnak a jövő terveiről, illetve ők is elmondhatják a véleményüket. Ezeken a szakmai, bajtársi találkozókon részt vesz a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar vezetése is. "Hazánkban közel 40 ezer nyugdíjas katona, obsitos él" - mondta.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett, több mint egy éve tört ki a háború a szomszédban. "Magyarország a béke pártján áll. A békéhez azonban erő kell" - fogalmazott. A videóban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter arról beszélt, a magyar nyugdíjas katonák olyan magyar hazafiak, akik egész életüket a haza védelmére szentelték.

Több ezren vannak az országban, akik azzal kelnek és fekszenek, hogy mi van a szeretett hadseregükkel, mi történik a haderőfejlesztéssel, hogyan gondoskodunk a magyar emberek biztonságáról és hogyan folytatjuk azt a munkát, amit ők kezdtek el évekkel, évtizedekkel ezelőtt - mondta miniszter.

(via MTI)
Kép forrása: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.