Gazdaság

Nem változik a jegybanki alapkamat, erősödött a forint

Nem változik a jegybanki alapkamat, erősödött a forint

2023. február 28., kedd
Nem változik a jegybanki alapkamat, erősödött a forint

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi, idei második kamatmeghatározó ülésén.

A kamatfolyosó két szélét sem módosította a testület, a döntés megfelel az elemzői várakozásoknak. Az euró 378,52 forintos, a dollár 357,67 forintos, a svájci frank 381,71 forintos jegyzésen kezdte a napot. A jegybanki döntés előtt is nagyjából ezen a szinten járt a jegyzés, bár a délelőtt folyamán gyengébb tartományba húzódott el a forint.

A kamatdöntést követően viszont a forint erősödésnek indult és a reggeli kezdéshez képest 0,7-0,9 százalékos nyereséget ért el.

Fél órával a kamatdöntés bejelentését követően az eurót 376,41 forinton, a dollárt 354,62 forinton, a svájci frankot pedig 378,39 forinton jegyezték. A jegyzés ezzel a tavaly májusi szintre tért vissza az euróval, idén februári szintre a dollárral és tavaly júniusi szintre a svájci frankkal szemben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.