Közélet

Nem lettek szegényebbek a szegedi önkormányzati képviselők

Nem lettek szegényebbek a szegedi önkormányzati képviselők

2023. február 2., csütörtök
Nem lettek szegényebbek a szegedi önkormányzati képviselők

Botka László még mindig négy ingatlanban tulajdonos – derült ki a polgármester vagyonnyilatkozatából. Botka emellett spórolt és a tavalyihoz képest egymillió forinttal van több készpénze, összesen négymillió forint, és bankban tartott pénze is szépen gyarapodott 65 és fél millió forintról 71,5-re nőtt. Jelentősebb vagyontárgyakhoz a bútorait írta be, és továbbra is megvan a Rolex órája, amit a feleségétől kapott születésnapjára.

A legendás Rolex, ami becenevet is kölcsönzött gazdájának

Nagy Sándor alpolgármesternek sem változott az ingatlanjainak száma, van egy vásárolt és örökölt háza és szegedi lakása is. Egy Opel Astra van a nevén van megtakarítása is aminek egy része önkéntes nyugdíjpénztárban pihen, de van 94 OTP részvénye. Körülbelül 800 ezer forintot tart bankban, és van egy 12 millió forintos hitele.

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester euróban tartja a pénzét, 37 200 eurója, ami több mint 14 millió forintot ér, ha átváltaná. Emellett egy lakásban és egy irodaházakban van tulajdonrésze.

Binszki József alpolgármesternek a vagyonnyilatkozatában két újszentiváni ingatlan mellett egy szegedi bérlakás is szerepel. Egy 2018-as, lizingelt Porsche Cayenne és egy 2008-as Harley Davidson szerepel a nevén. Három helyről érkezik bevétele, bruttó 1 millió forintot keres egyéni ügyvédként, több mint bruttó 3,5 milliós szolgálati járandóságot utalnak neki, és bruttó 1,6 forint az alpolgármesteri javadalmazása.

Mihálik Edvin továbbra sem építkezett Csanádapácán, igaz ehhez a telke még mindig megvan, a közel 8 milliós megtakarítását állampapírban tartja.

Mihálik Edvin az állampapírban bízik

A Fidesz-frakció vezetőjének, Tápai Péternek az idei vagyonnyilatkozatában nem szerepel már a 2014-ben vásárolt vitorláshajó, de két ingatlan továbbra is a nevén van.

Haág Zalánnak, a KDNP frakcióvezetője továbbra is három ingatlanban tulajdonos, és megvan a 2017-es Volvója is. A Szegedi Tudományegyetemen oktatóként dolgozik, amiért 400 ezer forintos fizetést kap.

MÁRKI-ZAY PÉTER A GYEREKÉNEK IS TARTOZIK

Márki-Zay Péterpolgármesternek három éve 14,1 millió forintos banki tartozás szerepelt a nyilatkozatában, ami 2021-re 19,58 millió, 2022-re 20,24 millió, idén pedig már 22,76 millió forintra emelkedett. Márki-Zay még saját, már kereső gyermekének is tartozik további 3 millió forinttal. Bevétele a fizetése, ami havi bruttó 1,3 millió forint, ehhez 15 százalékos, 195 ezer forintos költségtérítés jár, vagyis Márki-Zaynak közel 1,5 millióért polgármester. Még mindig van egy 1550 négyzetméteres ingatlan tulajdonban fele rész tulajdona, gazdasági érdekeltsége és autója sincs. Könyvgyűjteménye kétszáz tétellel, 2500 darabosra, érmegyűjteménye több mint száznyolcvan egységgel 3423 darabosra nőtt, mindkettő értéke mintegy 1,8 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.