Illegális bevándorlás

Moldáv embercsempészt fogtak Mórahalomnál

Moldáv embercsempészt fogtak Mórahalomnál

2023. február 2., csütörtök
Moldáv embercsempészt fogtak Mórahalomnál

Tíz külföldit próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vinni a moldovai férfi, akit Mórahalmon kaptak el a rendőrök szerdán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A férfit éjjel állították meg, mert gyanús lett a magyar rendszámú autója.

A rendőrség összesítéséből az is kiderült, hogy az országban szerdán összesen 197 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád vármegyében a már említettekkel együtt 12 csoportban 166 migránst találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Szatymazon és Szegeden. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 11 határsértőt tartóztattak fel. De találtak illegális bevándorlókat Budapesten, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 142 embert sikerült megállítani, még mielőtt átléphette volna az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, egyiptomi, eritreai, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, egyiküknél sem találtak papírokat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.