Moldáv embercsempészt fogtak Mórahalomnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tíz külföldit próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vinni a moldovai férfi, akit Mórahalmon kaptak el a rendőrök szerdán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A férfit éjjel állították meg, mert gyanús lett a magyar rendszámú autója.

A rendőrség összesítéséből az is kiderült, hogy az országban szerdán összesen 197 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád vármegyében a már említettekkel együtt 12 csoportban 166 migránst találtak Ásotthalmon, Mórahalmon, Szatymazon és Szegeden. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 11 határsértőt tartóztattak fel. De találtak illegális bevándorlókat Budapesten, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 142 embert sikerült megállítani, még mielőtt átléphette volna az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, egyiptomi, eritreai, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, egyiküknél sem találtak papírokat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Kamerákat akart lopni, de észrevették

Következő sztori

Orbán Viktor: a magyar honvédség és a hadiipar fejlesztése nem lassulhat