Egészség

Megújult az SZTE Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Központja

Megújult az SZTE Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Központja

2023. február 6., hétfő
Megújult az SZTE Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Központja

Megújult és 2023-tól az egyetem fenntartásában működik tovább a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Terhesdiagnosztika és Várandósgondozója. A modern, XXI. századi elvárásoknak megfelelő rendelő célja az összehangolt, jó minőségű betegellátás - áll az egyetem közleményében.

A városi és járási terhesgondozást korábban a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Szakorvosi Ellátás és Háziorvosi Szolgálat látta el, melynek szakmai felügyelete a városi egészségügyi integráció során az egyetemhez került, megörökölve a közreműködői modellt. Ám az egyetem – mivel 2022. novemberében lejárt a közreműködői szerződése – úgy döntött, visszaszervezi a terhesdiagnosztikát és várandóssággondozást, ezzel együtt pedig a szülészeti és nőgyógyászati, klimax, és terhestanácsadás szakrendelést is. Erről Prof. Dr. Németh Gábor, az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetője beszélt.

Mint ismertette: a Szikra sor 5. szám alatt található épületet 65 millió forintból újították fel, és 85 millió forintból fejlesztik az eszközparkot, valamint a páciensek kényelmét is szolgáló bútorzatot, amelyek beszerzése még folyamatban van. Az épületben négy vizsgáló és egy tágas váró található. A professzor arról is beszélt, hogy az említett lépésnek több előnye is van, az egyik, hogy a Szikra soron elhelyezkedő Terhesdiagnosztika és Várandósgondozó Központ így sokkal közelebb került az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikához.

Bár az elmúlt két évben az egészségügyi szolgálati jogviszonyok rendszere is átalakult és hatást gyakorolt a szülészetekre, nőgyógyászatokra is, Szegeden továbbra is minden várandós hölgy biztonságban érezheti magát az ellátást illetően - áll a közleményben.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám (SZTE NKI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.