Meteor

Megdőlt egy hőmérsékleti rekord, amit sokáig Szeged tartott

Megdőlt egy hőmérsékleti rekord, amit sokáig Szeged tartott

2023. február 20., hétfő
Megdőlt egy hőmérsékleti rekord, amit sokáig Szeged tartott

Új országos napi legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordot jegyeztek fel vasárnap: A Miskolc Diósgyőr meteorológiaiállomáson mindössze9,6 fokigcsökkent a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írják, a szélsőségek válogatása és ellenőrzése a mérések kezdete óta tart, ennek ellenére előfordulhat, hogy a bemutatottnál szélsőségesebb értékek is bekövetkeztek, vagy esetleg hibás érték maradt az adatok között, különösen a XX. század első felében, amely időszakról túlnyomó részben csak kéziratos formában vannak adatok. Az abszolút szélsőértékek, vagyis az eddig mért legnagyobb, legkisebb értékek rendszerint csak egy-egy földrajzi helyre és nagyon rövid időszakra vonatkoznak.

A mért rekordot eddig Győrött mérték egy évvel ezelőtt, akkor mindössze 9 fokig hűlt a levegő.

Ugyanakkor a szombati napi minimum-hőmérsékleti rekord is megdőlt: Sopronban ugyanis 10,6 fokot mértek. Ezt a rekordot korábban Szeged tartotta, ugyanezen a napon 2016-ban 8,1 fokot mértek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.