Gazdaság

Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek

Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek

2023. február 1., szerda
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek

Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.

Eddig voltak érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, február beköszöntével már csak az ideiket fogadják el. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. weboldalán közzétett díjtáblázat szerint az országos éves autópálya-matricáért személygépkocsik esetében 49 190 forintot kell fizetni, mintegy 5 százalékkal többet a tavalyi 46 850 forintnál, az éves megyei matricák ára pedig 5720 forint a tavalyi 5450 forint után.

A rövidebb időre szóló jogosultságok ára jelentősen nőtt: a személygépkocsik esetében (D1 díjkategória) a havi matrica ára 8900 forint a tavalyi 5210 forint után, a tíz napig érvényes matrica pedig 5500 forintra drágult az előző évi 3820 forintról.

A 2023-as éves országos és megyei matricák a díjköteles gyorsforgalmi úthálózaton 2024. január 31-én éjfélig használhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.