Hírzóna

Környezetbarát újítás: bankkártyaméretű menetjegyeket vezetett be a MÁV-START

Környezetbarát újítás: bankkártyaméretű menetjegyeket vezetett be a MÁV-START

2023. február 16., csütörtök
Környezetbarát újítás: bankkártyaméretű menetjegyeket vezetett be a MÁV-START

Mind a pénztárakban, mind a jegykiadó automatákban új, bankkártyaméretű jegyeket vezetett be a MÁV-START. A 80x54 mm-es jegyek az eddigieknél kisebbek, gyorsabban nyomtathatók, egységes kinézetűek. Éves szinten 14 futballpályányi terület lefedéséhez elegendő jegypapírt, azaz mintegy 1100 km jegycsíkot spórol meg a vasúttársaság a fejlesztéssel – közölte honlapján a vasúttársaság.

Mint írják, a bankkártyaméretű jegy a menetjegy, a bérlet, a kocsiosztály-különbözeti jegy, a helyjegy, a hely- és pótjegy, a kerékpár túra jegyek, a Balaton 24/72, az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva bevezetett kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy, a teljesárú és kedvezményes havi Budapest-bérletek, valamint a Budapest hetijegy jegytípusoknál elérhető. Az új jegyeken négyzetes vonalkód (Aztec-kód) könnyíti meg a kezelést.

A teljes méretű jegyek továbbra is használatban maradnak, olyan termékeknél, ahol a feltüntetendő információk nem férnének el a bankkártya méreten. A Volánbusz és a MÁV-HÉV termékek, és ezek vasúti utazással kombinált változatai továbbra is az eddigi méretben kerülnek forgalomba.

Az új méretű jegyformátumnak köszönhetően, a kisebb papírméret miatt csökken a nyomtatópapír-felhasználás, ami fontos környezetvédelemi szempontól, és éves szinten 120-130 millió forint megtakarítást jelent.

A vasúttársaság ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a legkörnyezetbarátabb megoldás az elektronikus úton váltott jegy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.