Hírzóna

Jubileumi házassági évfordulókat ünnepelhetnénk a Városházán

Jubileumi házassági évfordulókat ünnepelhetnénk a Városházán

2023. február 13., hétfő
Jubileumi házassági évfordulókat ünnepelhetnénk a Városházán

Egy érdekes rendelettervezetről is szavaznak egyebek mellett a pénteken esedékes közgyűlésen.

Bizonyos keretek között és adott pénzösszeg ellenében jubileumi házassági évfordulókat és névadó ünnepségeket is lehetne rendezni a szegedi városházán. Az előterjesztés szerint a szegedi lakosság korábban többször is igényét fejezte ki annak vonatkozásában, hogy ilyen alkalmakhoz is használni lehessen a szegedi városházát.

Ennek az igénynek tehet most eleget egy érdekes rendelettervezet.

A rendelet vélhetően a Házasságkötő Teremre terjedne ki, a Közjegyző Iroda jegyzése szerint ugyanis egyre többen akarnak hivatalban nevet adni gyereküknek, illetve a jubileumi házassági évfordulót itt megünnepelni.

Névadó az „5 év alatti gyermekek ünnepélyes, családi keretek között történő köszöntése, amelynek alkalmával a névadó szülők fogadalmat tesznek”. Hasonlóan van megfogalmazva a házassági évforduló ünnepség fogalma is. A rendelet a tápéi és a kiskundorozsmai kirendeltség házasságkötő termeire is érvényes lenne.

További kikötésként van felterjesztve, hogy az erre való igényeket időben kell jelezni, és kizárólag hivatali időn kívül kerülhet sor az ilyen ünnepségekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.