Ismét fájó vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába dolgoztak ki számos lehetőséget a kék-feketék, nem sikerült gólt szerezniük, a Siófok pedig a kevés helyzetéből egyet értékesített, így három ponttal távozott a Szent Gellért Fórumból.

A hétfő esti mérkőzésen az ünnepélyes kezdőrúgást igazi hősök végezték el: Tátrai János tűzoltó alezredes, Maróthi Róbert, tűzoltó főtörzsőrmester és Süli Csaba tűzoltó százados, a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai indították jelképesen 90 perces útjára a labdát. Ők hárman a világ egyik legfelkészültebb mentőcsapatának, a HUNOR tagjaiként 17 ember megmentéseben működtek közre a török-szíriai földrengés utáni mentési munkálatokban.

Aktívan és agresszíven kezdtek a szegediek: a kezdőben először helyet kapó Géresi-Prosser duó többször is veszélyes helyzeteket alakított ki a siófoki kapu előtt, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. 

A vendégek előtt is adódott egy komolyabb lehetőség a találkozó elején, de Takács egymás után kétszer is nagyot védett. A lüktető iramú első félidőben a legnagyobb lehetőség a házigazda előtt adódott: Prosser ballábas lövését bravúrral hárította Hutvágner. 

Prosser Dániel először volt kezdő a szegedi csapatban (Fotó: Szeged-Csanád GA/Gémes Sándor)

A fordulás után sem változott a játék képe, többet volt a szegedieknél a labda, mezőnyfölényben voltak, lehetőségek sorát dolgozták ki, de nem sikerült a kapuba találniuk. A legközelebb Géresi állt a gólszerzéshez, miután egy Prosserrel való kényszerítőzést követően nagy védésre késztette Hutvágnert. Pár perccel később az egyszeres válogatott támadó Bíró kiugratása után nyargalhatott a kapu felé, egy visszahúzós cselt követően ballal pár centivel a kapufa mellé csavart.

A 80. percben aztán jött a fekete leves: egy ígéretes Kontra végén Bíró került tiszta lövőhelyzetbe, de nem találta el a labdát, a kontrából pedig gólt szerzett a Siófok. A csereként beálló Farkas Balázs mattolta Takács Jánost.

A hajrában a Tisza-partiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nem sikerült gólt szerezniük, így a Siófok 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A Szeged-Csanád GA legközelebb március 5-én, vasárnap 14 órakor Békéscsabán lép pályára a dél-alföldi derbin.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Szeged-Csanád GA – BFC Siófok 0–1 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Takács Tamás (Becséri Gergely, Aradi József)
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Beronja (Rédling, 73.) – Farkas A. (Haruna, 87.), Szatmári L. – Prosser (Bíró B., 73.), Gajdos, Kundrák (Kővári, 64.) – Géresi. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni Á., Varga B. – Szakály A., Varjas Z. – Major G. (Hegedűs M., 79.), Kerezsi (Vágó, 87.), Horváth P. (Volter, 64.) – Nyitrai (Farkas B., 64.). Szakmai igazgató: Dragan Vukmir
Gólszerző: Farkas B. (80.)

Alekszandar Sztevanovics: – Ugyanaz történt, mint Dorogon: uraltuk a meccset, rengeteg helyzeteket alakítottunk ki, de azokat kihagytuk, és a futball ilyen: gólt kaptunk. A Haladás ellen megszereztük a vezetést, és le is zártuk a meccset. A csatárainknak gondjai vannak a gólszerzéssel, de ezeket a hibákat ki tudjuk javítani. 

Előző sztori

Fejlődik a Homokhátság: korszerűsítették a mórahalmi szennyvízcsatorna-hálózatot

Következő sztori

Lecsapott a NAV: majdnem minden harmadik vendéglátóhelyen jövedéki csalást tártak fel az ellenőrök