Illegális bevándorlók lövöldöztek a magyar határ közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 20 migráns csapott össze szerda este a szerbiai Hajdujárás közelében – számol be róla a V4NA Hírügynökség. 

Az elfajuló vitának fegyveres összetűzés lett a vége, fél 8 körül lövések is eldördültek.

A szerb rendőrség gyors reakciójának köszönhető, hogy nem lett súlyosabb következménye az esetnek, de így is voltak sebesültek, meglőtték egymást a bevándorlók. 

A migránsok egy részét őrizetbe vették, míg a többieket a befogadóközpontokba szállították.

A legfrissebb migránsleszámolás kapcsán az észak-bácskai körzet vezetője úgy fogalmazott: annak ellenére, hogy a bevándorlókkal kapcsolatos helyzet jelentősen javult az elmúlt időszakban, és a befogadóközpontban, illetve Szabadka központjában az gyakorlatilag ideálisnak mondható, az erdőben még mindig vannak ellenőrizetlen migránscsoportok. Ők Szerbia északkeleti és északnyugati részérők érkeznek a határövezetbe, átlagosan öttől harmincan vannak egy-egy csoportban.

Ezek a bevándorlók az éjszaka folyamán hosszú kilométereket tesznek meg, hogy átjussanak a határkerítésen. A mozgásuk során több települést és községet érintenek

– szögezte le Bojan Soralov, aki további rendőröket akar a térségbe.

Az esti eseményekkel kapcsolatban a körzetvezető elmondta: két embert ért lőfegyver okozta sérülés.

Novemberben, Horgoson a központban lövöldöztek a migránsok, azóta fokozta a szigort a szerb rendőrség a határ közelében.

Előző sztori

Kétnapos brüsszeli csúcs kezdődik, Orbán Viktor is ott van

Következő sztori

Kormányinfó: A kormány teljesíti amit ígért