Közélet

Haág Zalán felsorolta a Szegedet érintő kormányzati támogatásokat

Haág Zalán felsorolta a Szegedet érintő kormányzati támogatásokat

2023. február 17., péntek
Haág Zalán felsorolta a Szegedet érintő kormányzati támogatásokat

Haág Zalán a hatperces felszólalásában emlékeztetett, hogy a kormány a színház támogatásával hozzájárul a kulturális élet megőrzéséhez, valamint a közösségi közlekedést is támogatja, hiszen a tram-train megépítésével egy villamosvonalat kiváltott, továbbá új autóbuszok beszerzésével.

Felhívta a figyelmet, hogy korábban stadion, sportcsarnok, és uszoda épült Szegeden a Fidesz-KDNP kormány jóvoltából.

Kiemelte, hogy a napokban adták át 4.3 milliárdos beruházás keretében megépült új, infektológiai klinikát. Hozzátette, zajlik déli Tisza-híd tervezése.

Soha annyi kormányzati támogatással megvalósuló uniós forrás nem érkezett Szegedre, mint az utóbbi időben.

húzta alá.

A KDNP-s képviselő szerint nem túl rózsásak Szeged gazdasági kilátásai: 15 milliárd forint a tervezett adóbevétel, ehhez képest Székesfehérváron 23, Debrecenben 24 milliárd forint.

Hogyan teremt bevételt az önkormányzat? A gyermekétkeztetés megemelésével, az IKV bérleti díjainak radikális emelésével, a parkolózónák határainak kitolásával és az egekig emelt parkolási díjakkal. A Fidesz-KDNP nem támogatja az idei büdzsét – zárta felszólalását Haág Zalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.