Közélet

Chovanecz Kata: „A 2023-as szegedi költségvetés a szegediek megsarcolásáról szól”

Chovanecz Kata: „A 2023-as szegedi költségvetés a szegediek megsarcolásáról szól”

2023. február 14., kedd
Chovanecz Kata: „A 2023-as szegedi költségvetés a szegediek megsarcolásáról szól”

„A város idei költségvetésének 20 oldalas szöveges része ez alkalommal is egy gyenge pártpolitikai pamflet, ami a városvezetés cselekvőképtelenségének bizonyítéka”

- mondta keddi sajtótájékoztatóján Chovanecz Kata.

A Fideszes önkormányzati képviselő kiemelte: minden olyan oktatási, kulturális, közművelődési intézményt, szabadidős és sportlétesítményt, amit csak lehetett, spórolásra hivatkozva bezár az önkormányzat.

„Eközben a kormány csak idén 1,3 milliárd plusz 117 milliós forintos rezsikompenzációt ítélt oda eddig az önkormányzatnak.”

- mutatott rá Chovanecz Kata.

Hangsúlyozta, hogy nem igaz a baloldalnak az az állítása sem, miszerint az állam kivonult a szegedi közösségi közlekedés finanszírozásából. Erre példaként hozta a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-traint, amivel egy szegedi villamosvonalat sikerült kiváltani, illetve azt is, hogy a napokban 10 környezetbarát autóbusz érkezett Szegedre, és újabb 8 elektromos buszra van kilátásunk. Mindez a kormánynak köszönhetően. A képviselőnő hozzátette, hogy a kultúra finanszírozásában is számíthat Szeged a kormányra, ugyanis a korábbi 650 milliós állami támogatás után idén már 1 milliárd forintot biztosít a Szegedi Nemzeti Színház támogatására a kulturális kormányzat.

„És eközben mit tesz az önkormányzat?

Sopánkodik, panaszkodik, szidja a kormányt, de képtelen sikeres gazdaságpolitikát folytatni, saját bevételszerző képességét más, hasonló méretű önkormányzatokéhoz mérten növelni.

A 100 ezernél népesebb hazai városok sorában Szeged az utolsó az egy főre jutó helyiiparűzésiadó-bevétel tekintetében. A kudarcos gazdaságpolitika árát a baloldal a szegediekkel fizettetné meg: ezért zárnak be négy óvodát, növelik drasztikusan a gyermekétkeztetés díját, emelik az elviselhetetlenségig az IKV-s bérlők terheit, s terjesztik ki júliustól a parkolózónák határait városszerte – hogy az egyébként is egekig emelt parkolódíjakat újabb ezrektől és ezrektől vasalják be.”-jelentette ki Chovanecz Kata.

A felsoroltak miatt a Fidesz–KDNP elutasítja a szegediek megsarcolását, azt, hogy a dilettáns városvezetői politika árát a szegediekkel fizettessék meg.

„Más szemléletre, a szegedi polgárok érdekében beterjesztett költségvetésre lenne szükség –

a Szeged ellenes büdzsét nem tudjuk támogatni.”

- zárta sajtótájékoztatóját a képviselőnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.