A másod- és harmadfokú riasztásokat is visszavonta a meteorológiai szolgálat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harmadfokúak után mindenhol visszavonta a viharos szél veszélye miatt korábban kiadott másodfokú riasztásokat is szombaton.

Napközben több megyére is másod- vagy harmadfokú riasztást adtak ki az erős, viharos szél miatt, ezeket késő délutánra mindenhol visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat a honlapján a veszélyjelzésben azt írta, az északnyugati, északi szél fokozatosan veszít az erejéből, de estig a Dunántúlon, a Tiszántúlon és a Zempléni-hegység területén még viharos lehet, általában óránkénti 70, helyenként 80 kilométeresnél erősebb lökésekkel.

A Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében, valamint a Mecsek környékén esetleg előfordulhat még egy-egy óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökés, de estére ezeken a területeken is csillapodik a szél.

Szombat estére ugyan jelentősen veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen erős marad, a hegyekben még helyenként lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések, majd késő estig ott is megszűnnek.

Vasárnap a szombatinál már jóval kedvezőbb szélviszonyokra számíthatunk – írták.

Előző sztori

Költségvetési csalás gyanújával vizsgálódhat a Fővárosi Főügyészség Korányi Dávid utazásai miatt

Következő sztori

Csongrád-Csanád vármegyét sem kímélte a szélvihar