A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elutasítja a szegedi jobboldal az önkormányzat óvodabezárási tervét – nyilatkozta lapunknak a Fidesz-KDNP sajtóközleményében.

Mint írják, Legutóbb tavaly áprilisban röppent fel a hír három szegedi óvoda bezárásáról. Az érintett szülők és a Fidesz–KDNP tiltakozása, no meg a szegedi baloldal szokványossá váló cicaharca akkor megmentette a 
kisdedóvókat.

Emlékeztetnek, a DK helyi vezetője annak idején úgy fogalmazott, hogy nem lesznek óvodabezárások Szegeden, azonban ,,a DK is megkapta a maga júdáspénzét, s a harminc ezüsttel felérő alpolgármesteri posztért cserébe Binszki Józsefet éri a megtiszteltetés, hogy megindokolhassa immáron négy óvoda bezárását.”

,,Nem számít a Sás utcai óvoda megmentése érdekében összegyűlt másfél ezer aláírás, miként a Bem utcai óvoda 115 százalékos kihasználtsága sem. De most már a DK-frakcióvezető körzetében működő Napsugár óvoda sem menekülhet, s a baloldal javaslata szerint lakat kerül a Honfoglalás utcai óvodára is.” – írják.

Arra is emlékeztettek, hogy a baloldal arról beszél, hogy a kormány nem nyújt rezsitámogatást, miközben Mihálffy Béla KDNP-s önkormányzati képviselő kiharcolt a városnak 1,3 milliárd forintnyit. ,,Botka László cinikus módon még megvárta a komoly összegű támogatás bejelentését, majd – arcul csapva az alsóvárosi, móravárosi, tápéi és tarjáni 
kisgyermekes családokat – halálra ítélte az érintett óvodákat.” – fogalmaz a Fidesz-KDNP a közleményben.

Leszögezik, a baloldal továbbra is a megszorítás politikáját folytatja, esetleges befektetői érdekek mentén cselekszik. ,,Nincs tekintettel az óvodájukhoz, óvónőjükhöz, dajkáikhoz és pajtásaikhoz ragaszkodó kisgyermekekre.” – teszi hozzá.

A Fidesz-KDNP zárásként úgy fogalmaz, minden törvényes eszközzel fel fognak lépni ,,a Szeged érdekei ellen ható tervvel szemben”. Egyúttal tiltakozásra kérték fel az érintett családokat és a szolidáris polgárokat, hogy ahogy tavaly, úgy most is megmentsék az óvodákat.

Előző sztori

Letartóztatását indítványozták a Mars téri litván rablóknak

Következő sztori

A gerincgyógyászati diagnosztikában segít a Szegedi Tudományegyetem