Politika

2023. február 11., szombat

„Egy ellenzéki civil szervezet vagyunk, amely végigharcolta az elmúlt 12 évet, és azt a tanulságot vontuk le, hogy a magyar pártpolitikát az őrület jellemzi” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, aki szerint ez a mentalitás a helyi, önkormányzati politikát is megmérgezi. Szerinte ezért nem tud együttműködni a főváros a kormánnyal, ezért állnak évtizedes projektek.

Őrület, ami a DK-s polgármesterekkel történt, hogy kaphattak volna valamennyi pénzt az államtól, ám erről nem is tárgyalhattak a pártlogika alapján, aminek a választók isszák meg a levét

– mondta az elnök arra utalva, hogy egyes DK-s kerületi és települési polgármesterek inkább nem tárgyaltak a kabinettel a nekik juttatandó forrásokról. 

A Magyar Nemzet azt írja, Székely Sándor szerint a Szolidaritást nem zavarja, hogy önálló indulásuknak esetleg negatív visszhangja lehet a baloldali pártok között. Megjegyezte: az elmúlt évtizedben számos pártnak a kampányában aktívan segített a Szolidaritás Mozgalom. 

„Aztán sem az önkormányzati választás, sem az EP-választás kapcsán nem voltak hajlandók velünk megállapodni, a politikai mozgásterünket is szűkítették és amikor ebből elkezdtünk kicsúszni, akkor 

Gyurcsány Ferenc felhívott és megfenyegetett, hogy ha nem csinálom azt, amit ő mond, akkor tönkretesz erkölcsileg és anyagilag is

– mondta Székely Sándor a DK-val való együttműködésük végét illetően.

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédének legfontosabb gondolatát értékelve Székely Sándor úgy fogalmazott: 

a pártlogikában utazó ellenzéki törzsközönségnek a mondása ez: aki nincs velünk, az ellenünk van. 

A civil szervezet elnöke hozzátette: a Demokratikus Koalíció azzal a problémával fogja szembetalálni magát, hogy ez egy egyre szűkülő közönség.

A Magyar Nemzet teljes, cikke további részletekkel ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.