13 év szünet után újra színpadra áll a Nox együttes

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tízállomásos országos turnéra indul márciusban a Nox. A magyar népzenét modern elemekkel ötvöző csapat tavaly tért vissza a színpadra 13 év szünet után.

A koncertsorozaton a rajongókat az ismert hangzás, sok régi és több új dal várja. A zenekar és a táncszínház előadását modern látványvilág kíséri – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A műsor egyedi koreográfiáját a szegedi kötődésű Péter Szabó Szilvia énekesnő, a másik alaptag, Nagy Tamás, valamint a Varidance társulat állította össze.

A Nox-turné március 24-n a szombathelyi Agorában indul, a további állomások: március 25. Pécs, Expo Center; március 31. Veszprém, Aréna; április 1. Szeged, Városi Sportcsarnok; április 2. Szolnok, Városi Sportcsarnok; április 14. Miskolc, Generali Aréna; április 15. Debrecen, Főnix Aréna; április 16. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ; április 22. Nagykanizsa, Kanizsa Aréna; április 23. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok.

A Nox tizenhárom év szünet után 2022 novemberében a Főnix Legendája című koncerttel lépett újra közönség elé, fennállása 20. évfordulója alkalmából.

A Nox fennállása alatt kapott Fonogram-díjat, Perzsa Arany Oroszlán díjat, több ízben az év zenekarának választották. A zenekar slágerei közé tartozott a Százszor ölelj még, a Forogj, világ!, a Túl a Varázshegyen. A Nox és a Forogj, világ! 2005-ben Magyarország képviseletében a 12. helyen végzett a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon. A NOX 2009-ben függesztette fel tevékenységét.

MTI

Előző sztori

Tűzhelyen felejtett étel miatt füstölt a lakás a Csanádi utcában

Következő sztori

Közel 10 ezer bagoly telelt hazánkban