Közélet

13 év szünet után újra színpadra áll a Nox együttes

13 év szünet után újra színpadra áll a Nox együttes

2023. február 20., hétfő
13 év szünet után újra színpadra áll a Nox együttes

Tízállomásos országos turnéra indul márciusban a Nox. A magyar népzenét modern elemekkel ötvöző csapat tavaly tért vissza a színpadra 13 év szünet után.

A koncertsorozaton a rajongókat az ismert hangzás, sok régi és több új dal várja. A zenekar és a táncszínház előadását modern látványvilág kíséri - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A műsor egyedi koreográfiáját a szegedi kötődésű Péter Szabó Szilvia énekesnő, a másik alaptag, Nagy Tamás, valamint a Varidance társulat állította össze.

A Nox-turné március 24-n a szombathelyi Agorában indul, a további állomások: március 25. Pécs, Expo Center; március 31. Veszprém, Aréna; április 1. Szeged, Városi Sportcsarnok; április 2. Szolnok, Városi Sportcsarnok; április 14. Miskolc, Generali Aréna; április 15. Debrecen, Főnix Aréna; április 16. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ; április 22. Nagykanizsa, Kanizsa Aréna; április 23. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok.

A Nox tizenhárom év szünet után 2022 novemberében a Főnix Legendája című koncerttel lépett újra közönség elé, fennállása 20. évfordulója alkalmából.

A Nox fennállása alatt kapott Fonogram-díjat, Perzsa Arany Oroszlán díjat, több ízben az év zenekarának választották. A zenekar slágerei közé tartozott a Százszor ölelj még, a Forogj, világ!, a Túl a Varázshegyen. A Nox és a Forogj, világ! 2005-ben Magyarország képviseletében a 12. helyen végzett a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon. A NOX 2009-ben függesztette fel tevékenységét.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.