Egyetem

Újabb rangos díjat kapott Karikó Katalin

Újabb rangos díjat kapott Karikó Katalin

2023. január 6., péntek
Újabb rangos díjat kapott Karikó Katalin

Az új év újabb kitüntetéssel indul Dr. Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem professzora számára - adta hírül honlapján a Szegedi Tudományegyetem

Az Edinburghi Egyetem 2023. január 5-én jelentette be, hogy a Szegedi Tudományegyetem professzorát, Dr. Karikó Katalint és a Pennsylvaniai Egyetem professzorát, Dr. Drew Weissmant kitünteti a Cameron-díjjal. Dr. Karikó Katalin és Dr. Drew Weissman munkája vezetett az mRNS vakcinák kifejlesztéséhez. Ezen a technológián alapul a Pfizer/BioNTech és a Moderna Covid-19 vakcina. Ennek a fontos és nagy hatású kutatómunkának az elismeréseként nyerte el a két tudós a Cameron-díjat – tudatta honlapján az Edinburghi Egyetem.

A skóciai Cameron-díjat olyan személy kaphatja meg, aki az elmúlt öt esztendőben rendkívül fontos és értékes kiegészítéssel szolgált a betegségek kezelésének gyakorlati terápiás technikái területén. A kitüntetést 145 évvel ezelőtt 2000 fonttal (ami mai árfolyamon több mint 897 ezer forint) alapította meg Dr. Andrew Robertson Cameron. Az Edinburghi Egyetem a Cameron-díjat 2-10 tévente ítéli oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.