Hírzóna

Sok kutya szökött meg szilveszterkor Szegeden

Sok kutya szökött meg szilveszterkor Szegeden

2023. január 3., kedd
Sok kutya szökött meg szilveszterkor Szegeden

Beindult a szilveszter utáni nagyüzem az állatvédőknél: az éjféli tűzijáték-durrogtatások miatt most is nagyon sok bejelentést kaptak az elszökött ebek miatt.

Közel két tucat elszökött házi kedvencről kapott bejelentést szilveszter óta a Tappancs Állatvédő Alapítvány. Gácsi Mária kuratóriumi tag a Délmagyarnak elmondta, évek óta hangoztatják, hogy erre a napra zárják be az állatokat, semmit nem javul a helyzet.

Mint fogalmazott, a legnagyobb baj, hogy nem értik meg a gazdák, hogy semmi nem jelent, ha a kutyánk eddig nem szökött ki vagy nem félt szilveszterkor.

Ez ugyanis a két leggyakoribb mondat, ami elhangzik a háziállatukat keresők szájából.

Az Alapítvány nyolc önkéntessel dolgozott éjszaka, hogy az elkóborolt állatokat bejelentés útján megtalálják. A mostani évbúcsúztató durrogások során főleg a Szeged környéki kis falvakból tűntek el kutyák, volt, amelyik balesetet is szenvedett.

Gácsi Mária szerint ha szerencséjük van, az állaton van chip, így azonnal hazakerülhet. Sok esetben ez azonban nincs így, a Tappancs Tanyán pedig telt ház van és csak a karanténból kikerülő állatok helyére tudnak új kutyát bevinni. Szerencsés esetben a gazdi pár után jelentkezik, ha mégsem, akkor amint felszabadul egy hely, beviszik a menhelyre.

A kuratóriumi tag megjegyezte: az ijedt állatok akár 15-20 kilométerre is elszökhetnek az otthonuktól, mi több, napokra elbújhatnak. Ezért a következő időszakban még számítanak arra, hogy sok gazdátlan kutyát kell begyűjteniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.