Nem okozott balesetett a tűzijáték Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen pirotechnikai eszköz okozta baleset sem történt szilveszter éjszakáján Szegeden és környékén – tudta meg a Délmagyar az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetétől.

Mint a lapnak a szervezet nyilatkozta, szilveszter reggeltől újév reggeléig 126 feladatot láttak el az életmentők Csongrád-Csanád vármegyében. Belgyógyászati jellegű rosszullétek, agresszió okozta sérülések és ittasság miatt kellett riasztani őket. Egy esetben egy sikeres újraélesztést is elvégeztek a mentők egy közúti balesetnél.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelemnek ennél nyugodtabb éjszakája volt: mindössze két esetben riasztották őket, mindkét esetben Szegeden, kigyulladt kukákhoz. Más beavatkozás azonban nem történt.

Országosan nem volt ilyen szerencsés a helyzet: 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez az év utolsó napján, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást.

A megyei rendőr-főkapitányság két névtelen bejelentést kapott petárdázás miatt, de mire kiértek az egységek, semmit és senkit nem találtak. Ezen felül két ittasvezetővel szemben léptek fel Makón, illetve Szegeden. Országosan 17 embert állítottak elő pirotechnikai szabálysértés miatt, 46-ot pedig ittas vezetésért.

Előző sztori

Új év, új rekord: sosem volt még ilyen meleg január elsején

Következő sztori

Véget érhet az élelmiszerárstop?