Nem fizetett kártérítést a veronai buszbaleset okozója

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen forint kártérítést sem fizetett még a veronai buszbalesetet okozó sofőr az áldozatok hozzátartozóinak – állítja az egyik elhunyt rokona.

Az ATV arról értesült, hogy bár a balesetet okozó sofőr, V. János 6 év fogházbüntetésnek megfelelő büntetésre ítélték Olaszországban, az áldozatok hozzátartozói további keresetek indítanak, mivel úgy vélik, V. János munkaidőben követte el cselekedetét, így az őt alkalmazó Pizolitbusz Kft-t is felelősség terheli. Szendrei Endre szerint a sofőr és a cég is elkezdett tudatosan megválni vagyontárgyaitól. A cég ügyvezetője, Czakó Tibor nem kívánt nyilatkozni a csatornának.

A veronai buszbaleset 2017. január 21-ére virradó éjjel történt. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium egy diákcsoportja egy franciaországi sítáborból utazott hazafelé. A buszon 50-en utaztak, többségében középiskolás diákok. A jármű Verona közelében az autópályán balesetezett és kigyulladt. 17-en vesztették életüket a tragédiában és több mint 20-an sérültek meg.

(via Index)

Előző sztori

Nagy Márton szerint felminősítésre számíthat Magyarország

Következő sztori

A Szeged-Budapest vasútvonal volt az egyik legforgalmasabb tavaly