Sport

Nagy verést kapott a magyar válogatott a dánoktól

Nagy verést kapott a magyar válogatott a dánoktól

2023. január 25., szerda
Nagy verést kapott a magyar válogatott a dánoktól

A dán válogatott legutoljára 2017-ben kapott ki világbajnoki meccsen, akkor óriási meglepetésre 27-25-re nyertek a mieink a nyolcaddöntőben. A skandinávok azóta nem veszítettek vb-mérkőzést, sorozatban 24 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak - ezzel beállították Franciaország vb-rekordját -, vagyis megnyerték a 2019-es és a 2021-es tornát.

A célját elérte a magyar válogatott, de nem szerette volna ennyivel beérni (Fotók: Kovács Anikó/MKSZ)

A dánok 3-0-ás rohamával indult a mérkőzés, majd Mikler Roland védése és Lékai Máté két értékesített hétméteresével folytatódott. Hogy ne legyen teljes a magyarok öröme, egy újabb dán gólra jöhetett volna hétméteresből a harmadik gól, de Lékai hibázott. Mindkét oldalon futószalagon érkeztek a kapusbravúrok, Mikler Roland három védésnél, Niklas Landin négy védésnél tartott a 9. percben. Hiába lőtt akcióból is gólt Lékai Máté, ha a következő támadásban eladta a labdát a válogatott és már négy volt a dán előny. Könnyű gólokat adtak a mieink az ellenfélnek, így esély sem volt arra, hogy csökkenjen a különbség. (15. perc: 10-6)

A mérkőzés elején Lékai Máté vette hátára a magyar válogatottat

Két dánt is kiküldtek gyors egymásutánban a játékvezetők, azonban továbbra is pontatlanok voltak a magyar támadások, így nem tudták csökkenteni a különbséget, sőt, Bodó Richárd kiállítását kihasználva már öt góllal vezettek. Chema Rodriguez időt kért, de változást nem hozott játékunkban. A támadásunk lényegesen biztosabb volt a védekezésünknél, és Mikler Roland sem tudott újabb bravúrokat hozni. Jött is helyette Székely Márton, de a dánokat nem lehetett megállítani, apránként növelték előnyüket és a félidő végére már tíz gól közelébe kerültek, de átlépni azt nem tudták. (I. félidő: 21-12)

Nem találta az ellenszerét a dánok védekezésének a magyar válogatott

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. A dánok támadásai többnyire góllal fejeződtek be, a mieink viszont elvétve találtak a kapuba, így a kilenc gól nagyon gyorsan tizennégyre ugrott. Bár egy-egy szép megoldás volt magyar oldalon is, ez csak nagyon keveset tett hozzá az eredmény alakulásához. Védekezésben képtelenek voltunk felvenni a versenyt az ellenféllel, így a dán előny stabilan tíz gól fölött maradt. A hajrában sem tudta csökkenteni a különbséget válogatottunk, sőt az újabb hibákat kihasználva tovább nőtt a dán előny. Nagy verést kapott a magyar válogatott. (II. félidő: 40-23)

Chema Rodríguez: „Mindig azt mondom,hogybüszkevagyoka csapatra, ha harcolésmindent megtesza pályán a győzelemért. Ezúttal ezt nem tették meg a srácok, amit nehezen értek meg. Tudtuk, hogy a dánok jobbak nálunk, a vereség benne van ellenük a játékban, de akkor is küzdenünk kell és mindent bele kell adnunk. Ma ezt nem csináltuk meg, ez az én hibám természetesen, hiszen én vagyok a szövetségi kapitány. Talán nem készítettem fel jól a csapatot, a játékosok nem voltak elég összeszedettek, nem harcoltak eléggé. Ezért most nem tudok büszke lenni a csapatra.A meccs végén lehet hivatkozni a fáradtságra, de az elején nem foghatjuk errereagált a kapitány.Nem álltunk készen a mérkőzésre. Pedig nem védekeztünk rosszulaz elejétől kezdve, aztánegy szempillantás alattmintha a pályán sem lettünk volna. El lehet veszíteni pár labdát, de utána meg kell nyugodni, és visszajönni, ma ez nem sikerült. A játék minden elemében alulmaradtunk, rosszul játszottunk. Megint ismételni tudommagamat, ha mindent megteszünk, ki lehet kapni, de manem adtunk bele mindent, hogy megnyerjük a meccset.”

Nikolaj Jacobsen:"Azt is mondhatnám, hogy tökéletes meccset játszottunk a magyarok ellen. Remek volt a védekezésünk, Landin kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban, támadásban pedig mentek a gyors passzok és az egy-egy elleni akciók, ráadásul nagyon hatékonyan lőttünk. Az ellenfélnek közben harcolnia kellett minden gólért, minden labdáért. Boldog vagyok, mint bármely edző, akinek a csapata bejut a világbajnoki elődöntőbe."

Férfi kézilabda világbajnokság, negyeddöntő:
Dánia-Magyarország 40-23 (21-12)
Stockholm, v.: Brunner, Salah (svájciak)
DÁNIA:N. LANDIN – E. Jakobsen 5, M. Hansen 4 (1), PYTLICK 8, Saugstrup 4, GIDSEL 9, Kirkelökke 5.Csere: Möller (kapus), M. Landin 1, Möllgaard, Mensah Larsen, Jörgensen 2, J. Hansen, Holm 2, Hald Jensen.Szövetségi kapitány:Nikolaj Jacobsen
MAGYARORSZÁG:Mikler R. – Lékai 6 (3), Ancsin G. 2, Sipos A., Bánhidi, BODÓ 6, Bóka 3.Csere:Székely M. (kapus), Rodríguez P. 2, Rosta M. 3 (1), Szita 1, Ilic Z., Ligetvári.Szövetségi kapitány:Chema Rodríguez
Az eredmény alakulása.8. perc: 4–2. 15. p.: 10–6. 19. p.: 13–9. 25. p.: 17–12. 42. p.: 31–17. 49. p.: 33–21. 56. p.: 37–22
Kiállítások:6, ill. 8 perc
Hétméteresek:4/1, ill. 8/4


A magyar válogatott pénteken Norvégiával játasza első helyosztó mérkpzését az 5-8. helyért 18 órától, Stockholmban.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.