Sport

Most még a magyar válogatotton múlik, hogy milyen lesz a folytatás a világbajnokságon

Most még a magyar válogatotton múlik, hogy milyen lesz a folytatás a világbajnokságon

2023. január 18., szerda
Most még a magyar válogatotton múlik, hogy milyen lesz a folytatás a világbajnokságon

A svédek ellen kezdi meg a középdöntőt a világbajnokságon a magyar férfi kézilabda válogatott, ma este Göteborgban. Ahhoz, hogy a céljukat elérjék a magyarok, nem kaphatnak ki a fél 9-kor kezdődő összecsapáson.

„Biztos vagyok benne, úgy fogunk felkelni szerdán, hogy a legjobbat akarjuk kihozni magunkból Svédország ellen. Ők nyerték a legutóbbi Európa-bajnokságot, remek szurkolóik vannak és nagyon jó a csapatuk, így

nagyon kemény meccs lesz, de ugyanezt mondtuk az előző kettő előtt is, mégis itt vagyunk és van két pontunk.

Most is megvan az esélyünk a továbbjutásra, ami csak rajtunk múlik”–nyilatkozta Chema Rodriguez a csapat első göteborgi edzése után.

Lapunk a válogatott csapatkapitányával, a Pick Szeged kapusával beszélgetett, aki elmondta, hogy a portugálok elleni meccsen kiderült, hogy tudnak nagyon rosszul is játszani, ugyanakkor optimistán várja a mérkőzést. „Nagyon bízom a csapatban és optimista vagyok, mert

többször is megmutattuk már, hogy mire vagyunk képesek.

Egy mérkőzésen belül is képesek vagyunk felállni, mint Izland ellen, ami nem általános dolog. Óvatos vagyok, mert gyengén is tudunk, de optimista vagyok, és bízom a csapatban. –fejtette ki Mikler Roland.

A VILÁG EGYIK LEGJOBBJA ELLEN JÁTSZANAK A MAGYAROK

A világ egyik legjobb férfi kézilabdacsapata, az aktuális Európa-bajnok Svédország vár a magyar válogatottra ma este 20 óra 30 perctől, amelyet már a két évvel ezelőtti világbajnokságon is csak a döntőben tudott megállítani Dánia. A svédek legjobbja, a legutóbbi két kontinensviadal legértékesebb játékosának választott irányító, Jim Gottfridsson . A skandinávok keretéből senki sem játszik otthon, csak a kontinens legerősebb bajnokságaiban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban és Dániában. Ha ez nem lenne elég, akkor ott van az is, hogy hazai pályán lépnek pályára, nagyjából tizenkétezer svéd fog nekik szurkolni a göteborgi Scandinaviumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.