Sport

Kulcsfontosságú meccset játszik Izland ellen a magyar válogatott

Kulcsfontosságú meccset játszik Izland ellen a magyar válogatott

2023. január 14., szombat
Kulcsfontosságú meccset játszik Izland ellen a magyar válogatott

A papírforma szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott ma este 20 óra 30 perctől úgy kezdheti második világbajnoki mérkőzését Kristianstadban Izland ellen, hogy már biztosan továbbjutott a csoportjából. Ehhez semmi másra nincs szükség, csak a portugáloknak 18 órától nyerniük kell a magyarok által 8 góllal, 35-27-re elvert Korea ellen.

A nagyobb feladatot nem is a csoportból való továbbjutás jelenti. Ahhoz hogy válogatottunk, a kitűzött céljukat, a hetedik helyet elérjék, ahhoz pontot kell továbbvinniük a középdöntőbe. Az első pontokat pedig ma este gyűjtheti be a válogatott Izland ellen. Nemzeti csapatunk három évvel ezelőtt Malmőben 24-18-ra nyertek, tavaly viszont Budapesten 31-30-ra kikaptak az északi szigetország legjobbjaitól, egyaránt Európa-bajnoki csoportmeccsen.

Rosta Miklós (balra) szerint a visszarendeződés és a védekezés az Izland elleni mérkőzésen (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

„Nagyon gyors csapat, az izlandiak nagyon gyorsan futnak, a visszarendeződésünk és a védekezésünk kulcsfontosságú lesz" - mondta Rosta. A beálló hozzátette, az izlandiak fantasztikus meccset játszottak a portugálokkal csütörtökön, és 30-26-ra győztek.

A magyar válogatott pénteken egy regeneráló és egy taktikai edzést tartott. Az első mérkőzésen a csípősérülést szenvedő Ancsin Gábor tegnap pihent, azonban várhatóan ott lesz a pályán Izland ellen.

A Rosta Miklóssal készült videóinterjút itt nézheti meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.