Komoly béremelés jöhet a nagy állami cégeknél

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövő héten indulnak az egyeztetések az állami közszolgáltató cégeknél, MÁV-nál, a Volánnál, a Magyar Postánál és az állami közműveknél a fizetések idei rendezéséről – értesült a Napi.hu. A lap információi szerint a 2021-ben megkötött bérmegállapodás alapján

az idei évre tervezett 5 százalékos béremelés helyett átlagosan 15-16 százalékkal nőhet az érintett munkavállalók fizetése. A felek gyors megegyezésre számítanak.

A béremeléssel kapcsolatban konkrét ígéretek még nem hangzottak el, de a minimálbérek emelése, az idei évre várt átlagbér-növekedés és a fővárosi cégeknél kötött alkuk alapján az érdekképviseletek 15-17 százalékos mértéket tartanak reálisnak, ennyire is számítanak – írja a Napi.hu.

Az állami vállalatok vezetése nyitott a bérkorrekcióra, de a saját költségvetésükből ezeket az emeléseket nem tudják kigazdálkodni, a kormánynak mindenképpen forrásokat kell biztosítania a költségvetésből. A fizetések rendezésére a szakszervezetek szerint mindegyik fél nyitott.

Előző sztori

Sorra járja a szegedi iskolákat a Kövér Béla Bábszínház társulata

Következő sztori

Januártól már dollárban és euróban is fizethetjük az iparűzési adót Szegeden