Hivatalosan is az állam és a 4iG kezébe került a Vodafone

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai nappal hivatalosan is lezárult a Vodafone felvásárlása: a 4iG tulajdonában lévő Antenna Hungária a Vodafone Magyarország 51 százalékos, míg a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a cégben.

A vételár pénzügyi teljesítésével 2023. január 31-én lezárult a magyar távközlés történetének legnagyobb akvizíciója, ezt a 4iG erősítette meg Budapesti Értéktőzsde oldalán.

A tranzakcióval a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária 51 százalékos, míg az állami tulajdonban lévő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 49 százalékos részesedést szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

Ezzel az új tulajdonoshoz kerültek a a Vodafone mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezések, a kültéri kabinetek, az aktív antennák és kábelek, továbbá az optikai hálózatok is.

A tulajdonosváltás nem érinti az ügyfeleket, a szolgáltatások változatlanok maradnak – írja közleményében a 4iG.

A 4iG Csoport és a Vodafone Magyarország vezetékes és mobilkommunikációs portfóliójának egyesítésével létrejövő vállalatcsoport a hazai piacon a mobil hang- és internetszolgáltatás területén a második, míg a vezetékes internetszolgáltatások területén és a televíziós műsorterjesztésben piacvezetővé vált.

(via Portfolio)

Előző sztori

Apad a Tisza, nem kell lezárni a rakpartot

Következő sztori

Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnökkel találkozott