Hidegfront jön hidegfront hátán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miközben január első napjaiban melegrekordok dőltek meg az országban, addig mostanra visszatért az enyhe tél.

Látványhavazások, havaseső és fagyos hajnalok köszöntöttek az elmúlt napokban Szegedre. Ma egész konkrétan az idei év leghidegebb reggelére ébredhettünk.

Noha nap közben enyhülni látszik az idő, ez messze nincs így, sőt, a hétvégéig egyre rosszabb lesz: kedden és szerdán is hidegfront köszönt hazánkra, változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok kialakulására. Sokfelé erős lesz a szél, enyhe hajnal után 4-9 fokos délutánra van kilátás holnap.

A szerdai hidegfront záporokat, hódarazáporokat, néhol pedig akár égdörrenést is hozhat magával. Hajnal -4 és +3, napközben 7-11 fok lesz.

A fent leírt forgatókönyv a hétvégéig ismétlődni fog, azonban pénteken már csak 1 és 6 fok között fog alakulni a nappali hőmérséklet a prognózis szerint, szombatra pedig az erős szél is viharossá válhat.

(Időkép)

Előző sztori

Külföldiek vertek meg és raboltak ki egy férfit a Mars téren

Következő sztori

Szeged kapja a második legtöbb állami rezsitámogatást