Közélet

Háromgólos magyar vereség a világbajnokság előtti utolsó meccsen

Háromgólos magyar vereség a világbajnokság előtti utolsó meccsen

2023. január 7., szombat
Háromgólos magyar vereség a világbajnokság előtti utolsó meccsen

Csütörtökön, a szlovéniai Ljutomerben, a két csapat első mérkőzésén 27-26-ra nyerték a magyarok, akkor a második félidőt 15-10-re hozta válogatottunk. Ez annak ellenére is igen biztató volt, hogy játékban érezhetően sokat kell még előrelépni a magyaroknak a jövő héten kezdődő világbajnokságig. Az előző meccsen a betegségből felépülő Hanusz Egon még nem lehetett ott a csapatban, a nagykanizsai mérkőzésre azonban már nevezte a szakmai stáb.

Szlovén góllal, és gyors magyar egyenlítéssel kezdődött a meccs, amit válogatottunk kezdett jobban és lendületesebben. Bár a 6. percben már két góllal vezettek, a szlovénok gyorsan egyenlítettek. Arra is megvolt az esélyük a vendégeknek, hogy a vezetést is átvegyék, de a kapuban Mikler Roland egymás után kétszer is bravúrral védett, ami átlendítette a társakat a rövid holtponton és meg is léptek három góllal. Ahogy az várható volt, mindkét oldalon kísérleteztek a kapitányok, így fordulhatott elő például, hogy Rosta Miklós hétméterest lőhetett. A szegedi beálló magabiztosan értékesítette a büntetőt. Hanusz Egon remekül irányította a magyarokat, sőt gólokat is lőtt, ennek ellenére akadt baki az összjátékban, amit a szlovénok kihasználtak és 10-10-nél ismét egyenlítettek a 24. percben. Bár az esély ott volt, hogy a félidőre előnnyel menjen válogatottunk, a döntetlen megfelelt a játék képének. (13-13)

Fotók: MTI/Varga György

Szorosan indult a második félidő, és ugyan a szlovénoknak megvolt az esélyük, hogy átvegyék a vezetést, de Székely Márton remekül szállt be a meccsbe és bravúrt hozott a kapuban. Ez megint csak lendületet adott a magyarok játékának, és a 36. percben már ismét három gól volt az előnyük. Bár a vezetést most tovább tudta őrizni válogatottunk, a vendégek visszajöttek előbb kettő, majd egy gólra, a 45. percben pedig ismét egyenlítettek. Bár a vezetést vissza tudták venni a mieink, de ritmusukat veszítették, így a szlovénok átvették a vezetést. A hajrában eltűnt a magabiztosság a magyar játékból, sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak visszatalálni a jó útra, a szlovénok így biztosan nyerték a mérkőzést. (29-32)


Chema Rodríguez: A védekezésünk nem működött jól, így pedig nehéz nyerni. Legutóbb ez sokkal jobban ment. Az egy-egy elleni szituációkat akkor megoldottuk, ma nem, ez volt a legnagyobb probléma. Az ellenfélnek nagyon sok alacsony, gyors játékosa van, akik remekül képzettek, gyorsan és fürgén egy-egyeznek, ezt a magyarok ezúttal nehezen tudták kezelni. Kiemelte, nem jöttek a besegítések, ezért sok volt a kapott gól. Pontosan tudjuk, miben kell fejlődnünk, úgyhogy erre vezet az út az előrelépés felé. Két jó meccset játszottunk egy jó ellenféllel szemben, de 27-28 kapott gól alatt kell maradnunk, hogy rendre győzelmi esélyeink legyenek, ezt kell megcéloznunk. Mire odaérünk a világbajnokságra, jó formában leszünk és készen állunk majd.

FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 29–32(13–13)
Nagykanizsa, 3000néző.V:Bolic, Hurich (osztrákok)
MAGYARORSZÁG:Mikler R. – P. Rodríguez 2, Ancsin G. 5, Sipos A., Bánhidi 2, Szita 1, LÉKAI 6 (1).Csere:Székely M. (kapus), Bóka 1, Hanusz 1, Ligetvári 1, Leimeter 1, Bodó 2, Bujdosó, Szöllősi Sz., Kovacsics 1, ROSTA M. 6 (1).Szövetségi kapitány:Chema Rodríguez
SZLOVÉNIA:Baznik – Janz 1, Dolenec 4 (3), OVNICEK 4, ZABIC 1, VLAH 4 (1), Kodrin 1.Csere:Lesjak (kapus), B. Blagotinsek 2, Cehte 3, Jovicic 4, Krecic, Drobez, Makuc 3, Kavcic 3, Novak, Horzen 2, Cokan.Szövetségi kapitány:Uros Zorman
Az eredmény alakulása. 6. p.:3–1.9. p.:3–4.15. p.:6–4.19. p.:9–7.26. p.:12–10.36. p.:17–14.40. p.:21–18.46. p.:23–22.52. p.:23–26.57. p.:26–30
Kiállítások:12, ill. 12 perc
Hétméteresek:4/2, ill. 6/4

A magyarok jövő csütörtökön a Koreai Köztársaság együttese ellen kezdik meg szereplésüket az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban, majd jövő szombaton Izland, január 16-án pedig Portugália válogatottjával találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.