Fontos dátumot jelentett be a NAV

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 31-ig kell benyújtaniuk a házi- és szakorvosoknak a tavaly kiállított személyi kedvezményre jogosító igazolásokat.

Személyi kedvezményre az jogosult, aki a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved és rendelkezik erről orvosi igazolással. Az is jogosult továbbá, aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy a személyi kedvezmény a személyi jövedelemadó összevont adóalapjából vehető igénybe. Az orvosi igazolást  szakambulancia, kórházi osztály szakorvosa vagy az általuk készített orvosi dokumentáció alapján a háziorvos állíthatja ki. Nekik az erről szóló nyomtatványt elektronikusan kell kitölteni, ehhez a link ide kattintva érhető el.

A NAV a közleményben azt is megjegyzi, a magánszemélyeknek nem kell beküldeniük a kedvezményt alátámasztó orvosi igazolást, ugyanakkor annak lejártáig meg kell őrizni.

(via MTI)

Előző sztori

Élen zárta az NB I-es alapszakaszt a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata

Következő sztori

Két embercsempészt is elfogtak a rendőrök