Hírzóna

Fontos dátumot jelentett be a NAV

Fontos dátumot jelentett be a NAV

2023. január 23., hétfő
Fontos dátumot jelentett be a NAV

Január 31-ig kell benyújtaniuk a házi- és szakorvosoknak a tavaly kiállított személyi kedvezményre jogosító igazolásokat.

Személyi kedvezményre az jogosult, aki a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved és rendelkezik erről orvosi igazolással. Az is jogosult továbbá, aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy a személyi kedvezmény a személyi jövedelemadó összevont adóalapjából vehető igénybe. Az orvosi igazolást szakambulancia, kórházi osztály szakorvosa vagy az általuk készített orvosi dokumentáció alapján a háziorvos állíthatja ki. Nekik az erről szóló nyomtatványt elektronikusan kell kitölteni, ehhez a link ide kattintva érhető el.

A NAV a közleményben azt is megjegyzi, a magánszemélyeknek nem kell beküldeniük a kedvezményt alátámasztó orvosi igazolást, ugyanakkor annak lejártáig meg kell őrizni.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.