Hírzóna

Februárban zárulhat le a Szeviép-ügy

Februárban zárulhat le a Szeviép-ügy

2023. január 20., péntek
Februárban zárulhat le a Szeviép-ügy

A jövő héten az ügyvédek ismertetik az álláspontjukat a Debreceni Törvényszék előtt.

A jövő hónapban születhet ítélet a Szeviép-ügy kapcsán - tudta meg a Délmagyar a Debreceni Törvényszéktől. Ugyanakkor magától az ítélettől is függ, hogy pont kerül-e a több mint egy évtizede elhúzódó ügy végére.

A Szeviép-ügyben csődbűncselekmény miatt emeltek vádat három férfi ellen. A cég 2009 elejére került nehéz helyzetbe, végül fizetésképtelenné vált és elkezdték felszámolni, miután nem jött létre csődegyezség a hitelezők között. Nagyjából 500 hitelező 6 milliárd feletti összegre nyújtott be igényt.

Végül három férfi ellen emeltek vádat, akikkel szemben a Szegedi Törvényszék első fokon még szabadságvesztést állapított meg, másodfokon azonban bizonyíték hiányában felmentette őket.

Ezután került az ügy Pécsre, ahol hatályon kívül helyezték a másodfokú ítéletet. Végül a Kúria a Debreceni Törvényszéket jelölte ki a büntetőper másodfokú eljárásának lefolytatására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.