Sport

Érzelemdús továbbjutás után messze még a vége a magyarok kézilabda világbajnokságának

Érzelemdús továbbjutás után messze még a vége a magyarok kézilabda világbajnokságának

2023. január 23., hétfő
Érzelemdús továbbjutás után messze még a vége a magyarok kézilabda világbajnokságának

Amikor hétfő este a portugál válogatott, ne szépítsük, tönkreverte a magyar válogatottat, hirtelen rettentő messze került a szombati izlandi győzelem alkalmával igencsak közelinek tűnő biztos olimpiai selejtezős, azaz a hetedik hely elérése. Az utolsó csoportmeccsen, a Portugáloktól elszenvedett hétgólos verség után ráadásul az első középdöntős meccsen a társházigazda svédek is kilenccel nyertek a mieink ellen. Igaz akkor már lehetett tudni, hogy a brazil-portugál döntetlen miatt elég „csak” a hátralévő két meccset megnyernie a magyaroknak és közben azért izgulni, hogy a papírforma ne boruljon.

Rosta Miklós a vasárnap délutáni, Zöld-foki köztársaság elleni meccs után még csak félsikernek örülhetett (Fotó: Kovács Anikó/MTI)

Az első felét hozta a válogatottunk, a második felét pedig a többi csapat tette mellé-első. Elsősorban vasárnap este a svédek, akik a biztos továbbjutásuk ellenére legyőzték a portugálokat a legutolsó középdöntős mérkőzésen. A magyar csapat ezt már nem várta meg a Scandinavium Arénában, a szállásra ment és ott izgultak együtt a továbbjutásért. Az öröm pedig leírhatatlan volt.



Hogy milyen érzelmek törtek fel a játékosokból, azt pedig szintén az M4 Sport videójából derül ki. Bodó Richárdot kérdezte a helyszíni stáb a svéd-portugál meccs után, Mikler Roland a háttérben sétált el, de „behívták” az interjúba. A mindig határozott és összeszedetten nyilatkozó kapus most a szavakat kereste és a végén elérzékenyült. Nem ok nélkül, ha nem jutnak tovább, akkor a vasárnapi lett volna az utolsó válogatott mérkőzése.

A tegnapi győztes meccs után volt egy nagy változás az egyik magyar válogatott játékos külsejében. Rosta Miklós a meccsen még „nagy” hajjal és szakállal játszott, este már rövid frizurával és az édesapját idéző bajusszal szurkolt a svédeknek. Ezt lapunknak mutatta meg először.

Az OTP Bank-Pick Szeged játékosa elmondta, hogy nem véletéen az egybeesés, édesapja, a korábbi válogatott kézilabdázó volt a "minta", amikor megszabadult a nagy szakálltól és a hosszú hajától. "Egy kicsit torzomborz volt már a külsőm, így pedig, hogy maradunk még egy hetet már jó volt egy kicsit vágni a hajamból és a szakállamból. Valóban nem véletlen, édesapámra szeretnék hasonlítani vele-mondta lapunknak a magyar válogatott egyik lgjobb és a legerdményesebb játékosa-a továbbjutásnak természetesen nagyon örülünk, de nem szeretnénk itt megállni. Komoly plusz erőt adhat a csapatnak, hogy a nyolc közé jutott és nem elégszünk meg ennyivel."

Összehasonlításnak mutatunk egy képet Miki édesapjáról:

A magyar válogatott tehát csoportmásodikként végzett Svédország mögött a II. csoportban a középdöntőben, így a legjobb nyolc között a IV. csoport győztesével játszhat majd. A magyar válogatott ma elutazik Göteborgból Stockholmba, mivel egyelőre csak az biztos, hogy a svéd fővárosban lép pályára, de egyelőre még nem tudni, hogy Dánia és Egyiptom közül ki ellen játszanak. Az viszont szintén biztos, hogyha a negyeddöntőt megnyerik, akkor az elődöntőjüket a lengyelországi Gdansban játsszák pénteken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.