Embercsempészt és migránsokat fogtak el a vármegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 566 határsértőt találtak a rendőrök az ország területén péntektől vasárnapig – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy pénteken 258, szombaton 172, vasárnap 127 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel. A teljes múlt héten 1092 migránst találtak, előtte pedig 1233 embert fogtak el. Embercsempészés miatt pedig 30 gyanúsított ellen indult eljárás. A rendőrség statisztikájából az is kiderült, hogy a vasárnap elfogott 127 migráns közül 117-et Csongrád-Csanád vármegyében tartóztattak fel Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsán. A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán pedig ugyancsak vasárnap 75 embert tudtak megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Vasárnap a rendőrök Ásotthalmon egy embercsempészt is elfogtak. Egy lengyel rendszámú autó lengyel sofőrjét állították meg. A járműben 4 külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, török, afgán és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Felerősödik a pollenszórás a vármegyében

Következő sztori

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s VArjú Lászlót